Sunday, December 02, 2012

Újdonságok a Galaktika Kiadónál

A legnagyobb újdonság, hogy a Galaktikások nyitnak a bloggerek felé egy jövőbeli gyümölcsöző együttműködés reményében. Ennek megalapozásaként szerveztek egy találkozót, amire engem is meghívtak (köszi!) sok más bloggerrel egyetemben. 
Nagyon jó hangulatú forralt bor mellett beszélgetős délután kerekedett ki a dologból, kíváncsiak voltak ránk,mennyire olvasunk sci-fi-t, fantasy-t, mi alapján és hol választjuk ki az olvasmányainkat, milyen szerintünk egy szemet gyönyörködtető csajos borító. Cserében elmesélték, hogy miért nem működik itthon az e-könyv piac (erről lehet írok később közgazdász szemmel, mert egészen megdöbbentő), és úgy általában a magyar piac elég sajátos törvényeiről. Bemutatták karácsonyi újdonságaikat, amelyeket láthattok is lentebb, és kiderült pár jóság a jövő évi megjelenéseket illetően is (Mikor lesz már 2013???).
Jah, és csak úgy mondom, hogy a Galaktikások a Daubnerből rendelik a pogácsát....

Vitán felül az év vége általam egyik legjobban várt könyve az Új Őrség volt, ez egy brutál jó urban fantasy sorozat hatodik része. Alig várom hogy újból alámerüljek a Homályba!:)  

Egy kövér, csúnyácska tízéves kisfiú személyében nagy erejű, hasonítatlan Fénypárti próféta jelenik meg Moszkvában. Ezzel újból megbomlani látszik a Fény és a Setét egyensúlya. De nem ez a legnagyobb baj. A próféták jövendölése, ha az emberek tudomására jut, feltétlenül be is teljesedik, és ez rendszerint háborút, országok és népek pusztulását jelenti. A Homály elküldi tehát teljes hatalmával rendelkező megtestesülését, a Tigrist, hogy megölje a hírhozót, és bárki mást is, aki esetleg meghallgatta.
A moszkvai Éjszakai Őrség megpróbálja megállítani az ítéletvégrehajtót, de Anton Gorogyeckijnek és társainak rá kell döbbenniük, hogy soraik között olyanok is vannak, akik magát a Homályt akarják eltörölni. Márpedig akkor megszűnik a mágia, a Másfélék elvesztik minden rendkívüli képességüket. És a világ visszavonhatatlanul megváltozik.

Jelen szöveg terjesztése jóváhagyatik, a Setét ügyét előmozdítandó. - Nappali Őrség


 Az Ítélet könyve főszereplője egy történelem szakos fiatal lány. Ebben a világban 2050-re az időutazás kutatási segédlet, szigorúan szabályozva ugyan, de első kézből nyerhető információ a múltról. Eddig a sötét középkor tabunak számított, ám hirtelen feloldják a tiltást, így Kivrin becélozza 1320-as Oxfordot. Az igazi gondok akkor kezdődnek amikor megérkezik hova is?mikor is?
Nagyon kíváncsi vagyok a a trilógia első részére!



A Világtalan volt az a könyv, amire az emberem egyből rárabolt, mint potenciálisan őt érdeklő sci-fi. (Persze gyorsan lehűtöttem a kedélyeket, mondván lányoké az elsőbbség, Dude!)
A 15 éves Caitlin vaknak született, de megbékélt a sorsával, próbál teljes életet élni, amikor egy tokiói kutató gyógymódot kínál neki, újra láthat. Ám az implant nem úgy működik, ahogy eredetileg tervezték, a lány a netet és annak kódolását kezdi el látni.
Várakozásaim szerint ez egy izgalmas regény lesz mesterséges intelligenciák létrejöttéről, "onlányoskodásról", a képzelet és a valóság összemosódásáról, határairól.



4 megjegyzés:

  1. Tényleg írhatnál az e-könyves problémákról, mert nagyon fura, hogy itthon is - de sokszor az Amazonon is - ugyanannyi az ára, mint a rendesnek (vagy időnként még több is).

    ReplyDelete
    Replies
    1. oké, utána nézek rendesen, és akkor írok róla:)

      Delete
  2. Meg majd az Új őrségről is, mert azt már én is nagyon elolvasnám :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ó, hát azt már el is kezdtem, az első oldalon elkezdett bizseregni a hude*****jókönyvet olvasok receptorom:)

      Delete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang