Tuesday, November 20, 2012

Richelle Mead - A szukkubusz Dala - Georgina Kincaid 1.


Sok könyvről azért nincs kedvem leírni a véleményemet, mert nincs elég belőle. Mármint véleményből. Valamilyen botor okból kifolyólag, él a fejemben egy megadott mennyiség, szavak, betűk, sorok, bekezdések, mely mennyiség alatt nem poszt a poszt. Ma reggel megbeszéltem a főnökkel a tükörben, hogy ez hülyeség, tessék írni rövid véleményt, ha az esik jól.

Az első gyors-véleményezett könyv a Szukkubusz Dala. Az írónő nagy kedvencem, elég sok mindent olvastam már tőle, imádom a stílusát, ám eddig csak a YA-ihoz volt szerencsém, ez az első öregedő felnőtteknek szánt könyve ami a kezembe került.

Seattle esős utcái a helyszín, ahol démonok, vámpírok, kisördögök foglalkozás szerűen kárhoztatják el az emberi lelkeket, megüthetik a bokájukat, ha nem szolgálják rendesen a gonoszt, a napi penzumot be kell tartani.

 "A statisztikák szerint a halandók nagy többsége öt okból képes eladni a lelkét: szexért, pénzért, hatalomért, bosszúból és a szerelemért."
Szukkubuszunk  - Georgina Kincaid - kissé kirí a sorból, túl régóta csábítgatja életerejükért cserébe a népet, kiégett, és nem szívesen vadászik jótét lelkek között. Szerencséjére elnéző vele a helyi fődémon, egészen addig amíg nem ártja bele magát olyan ügyekbe, amihez semmi köze. Mint például az, hogy valaki halhatatlanokat gyilkolászik a körzetben...

Ez egy tipikus urban fantasy, ami könnyed, szórakoztató, kellőképpen vicces és szexi. Olyan mély nyomot nem hagy senkiben, de nem is baj, mert nem ez az első számú feladata. Annyi a funkciója, hogy a fárasztó hétköznapokon jókedvre derítsen lefekvés előtt, pont olyan mint egy jóféle amcsi romantikus vígjáték, bármilyen mennyiségben nézhető/olvasható.


A karakterekben rejlik a regény erőssége, szeretem Georginát, nagyon csajszis, mesterien bánik a szavakkal, üdítő szerelmi háromszögbe keveredik, és ha úri kedve úgy tartja reggel fél másodperc alatt profi sminket alak-vált az arcára:)
Másik kedvencem volt még Carter, a slampos angyal, aki a sötét oldallal kocsmázik.

A nap találós kérdése a végére:
"– Honnan tudod, Hugh, hogy egy démon hazudik?
(...)
– Mozog a szája."
4,5/5

0 megjegyzés:

Post a Comment

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang