Thursday, September 15, 2011

I love Bookdepo!

Már régóta szemezek a Book Depository kínálatával, ugye ez az az angol oldal, ahol átvállalják a szállítási költséget, így nagyon olcsón lehet minden féle angol nyelvű könyvet vásárolni. Kifejezetten csábító ajánlat egy olvastárnak:)

Elhatároztam magam a rendelésre. Teljesen normál webáruház felületen lehet vásárolni, annyi a különbség a magyar oldalakhoz viszonyítva, hogy itt előre ki kell fizetni a könyveket, amihez szükségünk van egy bankkártyára. Hát igen, ettől az utolsó lépéstől szokott fázni mindenki, pedig nem kellene, teljesen biztonságos a dolog.
A könyvekre 2 hetet kell várni, de megéri, fő a gazdaságosság!Ami nagyon jó a bookdepoban, hogy lehet paperback könyveket venni, kis alakú, bár nem túl jó minőségű köteteket, de igen jutányos 1200-2000 Ft-os áron. Ha belegondolok csomó könyvet  egyszer olvasok el, aztán csak porosodik a polcon, de attól még kifizetek érte 3000-3500 Ft-ot. Ilyen esetekre tökéletesen megfelel az olcsó paperback könyv, nem?
Ami furi volt a szállítással kapcsolatban, hogy külön csomagolták a zsákmányt, a kemény kötésest kartonpapírba, a puhákat pufi borítékba. Mind sérülés nélkül érkezett meg, és kaptam hozzájuk ajándék könyvjelzőt, yay.

És akkor íme a lényeg, a szajré:

Trudi Canavan - The Ambassador's Mission
Kemény kötés, 528 oldal.
15,09 euro
A Traitor Spy Trilógia első könyve.
Ez olyan fekete mágusos, gyilkolászós, tolvaj céhes fantasy. Ajándékba szánom, és nem vagyok olyan pofátlan, hogy elolvassam a célszemély előtt, hehe.
A borítás igazán szép, a könyv egy valódi féltégla (ytong).


James Swallow - Deus Ex- Icarus effect
Paperback, 352 oldal.
6,2 euro
A Deus Ex ugye egy videójáték, most nem rég jött ki új szériája.
A világ a játékbeli alapokra épül, lesznek ismerős helyek és események a gamereknek, de közben van saját sztorija is a könyvnek,  cyberpunkos utópia hangulatra kell számítanunk.
Ezt a páromnak rendeltem, én már nem merek játék adaptcióhoz nyúlni:D Persze, ha az ember lemeózza és rábólint, akkor esetleg kivételt teszek....
Kathleen E. Woodiwiss - The Wolf and the Dove
Paperback, 512 oldal
4,58 euro
A magyar fordítását számtalanszor olvastam, legkedvencebb történelmi romantikus regényem. Tudom, klisé hegyek, nyáltenger, világszép nők, rettenthetetlen lovagok...de akkor is imádom, enyém!
Kíváncsi vagyok milyen élmény lesz az angol eredetit olvasni, annak szurkolok, hogy legyenek nüansznyi plusz információk, és persze, hogy a karaktereket ne érezzem másnak mint a magyarban.
Kalayna Price - Grave Witch
Paperback, 336 oldal
4,51 euro
Ez az Alex Craft regények első részt, ahol is Alex magánnyomozó, aki tud beszélni a halottakkal, és jóban van magával a Kaszással is (aki természetesen extra jóképű). Nyomozásai során sok fekete mágiával találkozik, de egy új ügybe majdnem beletörik a bicskája, amikor is egy árny megtámadja, ami eleve lehetetlennek hitt dolog,  a Kaszás menti meg a halál torkából (micsoda irónia).
Anita Blake-es valamire számítok, remélem  jobbfajta urban fantasy lesz.
Richelle Mead- Blodlines
Paperback, 432 oldal.
6,5 euro
Azt gondolom ezt a regényt sokan várták és ismerik, a Vámpírakadémia spinoffjának első kötete.
Sidney-nek -az alkímistának- kell megvédeine Jailbait-et valamiféle veszélytől, ehez pedig el kell bújdokolnia vele, pedig ő kicsit sem szereti a vámpírokat. Dehát nem ezért vártuk ezt a könyvet, hanem mert Adrian is feltűnik majd újból. Team Adrian, yeah!
Kézben tartva a borító valami gyönyörű, a gerince a legmesésebb.

19 megjegyzés:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Kösz a bejegyzést!
    Annyit tennék hozzá, hogy én tudtam úgy rendelni, hogy nem dombornyomott, hanem csak sima Visa kártyával rendeltem.

    Érdekelne, hogy a paperback könyvek olyasmi minőségűek, mint idehaza a karton borítós (fűzött) könyvek?

    ReplyDelete
  3. Gretty,

    Jó tudni, hogy simával is lehet:) És ha jól tudom van még netkártya lehetőség és paypal is.

    Vannak a kis méretű paperback-ek, itthon ilyen kis zsebkönyv méretűeket nem nagyon nyomnak sajnos, ezek jellemzően szürke budipapírra nyomtatják, és általában rosszabb minőségűek mint az itthoni jó minőségű, mondjuk Agavés könyvek, de nem rosszabbak mint pl az Ulpiusosak, csak kisebbek.

    Aztán vannak rendes méretű paperbackek,a Bloodlines is ilyen, ezek megfelelnek az itthoni sztenderdnek.

    Te is láttál már biztos olyat, hogy a bookdepon 2 féle paperback is van, nagyon kicsi árkülönbséggel, ilyenkor ha megnézed az oldalszámot, akkor rá tudsz jönni, hogy melyik a kicsi paperback, és melyik a normál, és gondolom érdemesebb a normált választani. Bár nekem tetszenek ezek a zsebkönyvek:) és 4 rendelésénél már kispórolsz egy 5. árát is, ha ezt választod:)

    ReplyDelete
  4. Óóó... de jó, hogy ezt írtad, mert eszembe sem jutott ezt is figyelni. Csak kosárba tettem, amit akartam, nem is néztem semmiféle egyebet, csak író és cím. Igaz, nem is nagyon volt sokféle választék abból, amit akartam. No de majd meglátom. Most még izgatottabb lettem. Eddig csak azon aggódtam, hogyan birkózom meg az első angol nyelvű könyvemmel... így már a külcsín miatt is furdal a kíváncsiság. :)
    Mondjuk az mindenképp pozitív, hogy eszméletlen olcsónak tűnik a magyar viszonylathoz képest, főleg, hogy amit rendeltem, nem is hiszem, hogy meg fog jelenni magyarul.

    Óriási köszi a posztért!

    ReplyDelete
  5. Ki is tettelek gyors a blogomra! ;)

    ReplyDelete
  6. Nagyon szívesen, olyan jó feeling, hogy pont jókor sikerült megírni, így volt információ értéke számodra:)
    Milyen könyvet rendeltél különben?:)

    Ó, van blogod?gyorsan megnézem:)

    ReplyDelete
  7. Gena Showalter Into the Dark kötetét, de mivel megszállott vagyok, ellenben nem tudtam rendesen kiigazodni a tartalmán, így a Dark Beginings kötetet is megrendeltem. Mellé pedig Victoria Schwab The Near Witch könyvét. Valahogy megfogott a Goodreadsen, és gondoltam itt az ideje belevágni az angol nyelvű olvasásba. :)

    És igen, a legjobbkor jött a poszt! :)
    A blog meg még gyerekcipőben jár, rengeteg könyvről kellene írni, amit az elmúlt félévben betermeltem... csak valahogy ennyi idő elteltével nehéz megfogalmazni az érzéseimet.

    ReplyDelete
  8. Showaltert még nem olvastam, Katamanó pedig győzköd rendesen, hogy nekem tetszene, én annyira nem vagyok biztos benne. :) De különben egy imádott sorozat simán rá tud vinni az angol olvasásra, és nagyon érdemes, hidd el:) Anno engem a Twilight vitt rá (nem röhög!:D), és azóta is nagyon hálás vagyok érte, mert egy csomó olvasámányélménytől estem volna el, ha nem kedzek el angolul olvasni.

    A The NEar Witch jól hangzik, majd figyelem mit írsz róla:)
    Blogolásban még én is újszülött vagyok, még egy hónapja sincs meg az Olvastár.
    Azt már megfigyeltem, hogy csak friss olvasmányélményról tudok írni, így ami lemarad az kimarad.....

    ReplyDelete
  9. Utálom Showaltert :D Kenyon miatt győzködlek Te :D

    ReplyDelete
  10. Nem nevetek a Twilighton. Az a korszak nekem is megvolt. :)

    Mikor elkezdtem Showaltert az elején néztem én is nagyokat, de a második Lord kötetnél már igencsak egymásra találtunk.
    Igaz, Kenyont még nem olvastam... de nem is szándékozom kihagyni! ;)

    ReplyDelete
  11. Basszuuuus:D Akkor mégsem győzködtél elégszer:D:D:D
    Valahogy nekem Kenyon (akiről midnig egy üde kanyon jut eszembe...) és Showalter annyira egyformák....

    ReplyDelete
  12. Gretty,
    Háát, nekem ha paranormális románc, akkor Nalini Singh.
    Rájöttem, hogy a YA fantasy-t már csak ritkán tudom elviselni, tisztelet a kivételnek:D
    Urban fantasy okés, Barronsos, Bonesos, Blakes (csupa Bés:)), de a legjobb a hardcore fantasy:))

    ReplyDelete
  13. Showalter nem olyan mint Kenyon, valahogy őt nem csípem :D Ha Nalini tetszik, akkor Kenyon is tetszene :D Egyszer úgy is ráveszlek, nem úszod meg :D De mondjuk ha ilyen műfajt akarsz olvasni, akkor először mindenképp Moning MacKeltar sorozata. Pláne hogy pár érdekesség is kiderül, ahogy én most jelenleg látom :):) :D

    ReplyDelete
  14. Hát tudod, hogy a para románcot kb 10/1-es hígításban tudom olvasni, végülis nem állok ellent Kenyonnak, de ráér:)
    A MacKeltar sorozatban benne van Christian is? Vagy csak valami távoli felmenői?

    ReplyDelete
  15. Hardcore fantasy??
    Ezek a fogalmak még nekem ismeretlenek.
    Mikor váltottam a Vörös Pöttyös könyvekről az Ulpius paranormális romantikusaira (pl. Lara Adrian, vagy Showalter) én azt is hirtelen hardcore-nak éreztem. De persze még az elején járok a magyar felhozatalnak is, nemhogy a külföldinek.
    De hogy lássátok, nyitott vagyok az ajánlásra: épp most rendeltem egy Kenyont és egy Kresley Cole-t is. Véletlen bukkantam rá extra akciósan.
    Lassan elmondhatom, hogy Karácsonyig van mit olvasnom! :)
    Igaz, ez sosem gátolt abban, hogy újabb és újabb könyveket szerezzek be. Csak lehetne már melléjük könyvespolc melléklet igazán! :)

    Viszont ma biztos, hogy elejétől a végéig átolvasom a blogod Katamanó, hogy kiismerjem a stílusod! ;)

    ReplyDelete
  16. Hát a hardcore fantasy nem is hivatalos elnevezés, én hívom így a klasszikus, monumentális fantasy regényeket, mint pl Trónok harca, Éjangyal Trilógia, Gyűrűk Ura, Sötét Elf trilógia (Drizzt), Weis&Hickmann "sárkányai", Pern-es könyvek.....csak hogy párat említsek a kedvenceim közül:)
    Ezek tipikusan nagy kalandok, nulla romatikával.

    Cole-t olvastam, de annyira nem emlékszem rá:(

    Plusz könyvespolc nekem is kellene már, de hamarosan lesz:)Ha nem veszek egy darab könyvet se, akkor is el vagyok látva kb 2-3 évre.....Persze ezt nem tudom megvalósítnai:D

    ReplyDelete
  17. Ééértem már az elnevezést. Szerintem nagyon találó! :)
    A Trónok harca be is van tervezve nálam. Igaz a Gyűrűk Ura is, de mivel láttam a filmeket, így félek kissé tőle. Sajnos elrontottam a sorrendet, mert olvasni kellett volna előbb. Úgy az igazi!
    Szóval most várom, hogy halványuljanak a filmes élmények. A Trónok harcát azért is nem fogom megnézni, hogy ne rontsa a könyvélményt... :)
    A többiről viszont még nem hallottam, de biztos utána fogok nézni ezeknek is! ;)

    ReplyDelete
  18. Titti: Igen a harmadik kötettől McAltarok vannak benne, de az első kötetben már feltűnik a Shadowfeverben megismert Adam is. :) És jobban megismerheted Aoibhealt és a unseelie kinget, sőt szerintem Barrons fajáról is olvashatsz egy keveset. :) Szerintewm jó :)
    Gretty: Örülök neki :) Hajrá hajrá :D Én imádom a vámpíros irodalmat, azt hiszem kicsit nagyobb rajongója vagyok a mint T, Ő sokkal szőrözősebb :):)

    ReplyDelete
  19. Örök érvényű, hogy a könyv mindig jobb mint a film:) Kivéve a Vampire diariest:) AZ állítólag büntetőtábor könyvben, viszont a sorozatot szeretem:)Ian *.*

    Kata,lehet, hogy legközelebb ha rendelek bookdeporól akkor bepróbálok egyet:) Vagy csak a kindlin....
    Szőrözőőős vagyok?:D *röhög*

    ReplyDelete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang