Thursday, September 22, 2011

Hódító Kindle 3




Már majdnem 10 hónapja büszke kindli tulajdonos vagyok, igen kindli, így becézem a drágámat. Elég sok üzemóra benne van már, és jelentem,  szépen működik. A sima wifi-s verzióm van, mint majdnem mindenkinek kis hazánkban, itt nincs sok létjogosultsága a 3G-nek, de megkockáztatom, hogy máshol sincs túl sok értelme.


A készülék vásárlásának menetét már annyian leírták, hogy ezzel nem késztetnék ásítozásra senkit, de ha valaki nem boldogul, nyugodtan dobjon rám egy e-mailt és segítek, amiben tudok.

A Kindle 3 beverekedte magát olyan impozáns nevek közé, mint Nagy Sándor, Napóleon, Barbie, Coca Cola, ugyanis meghódította a világot.
2010-ben tarolt az Amazon, a világon az összes eladott e-book reader-ből 48% Kindle 3 volt, ami több mint lenyűgöző. 2011-re vonatkozóan még nincsenek hivatalos eladási adatok, de biztos vagyok benne, hogy a tendencia folytatódik, sőt az is érdekelne, hogy debütálása óta mennyit adtak el konkrétan az e-olvasóból.
Federick Moran a Benchmark cég netes elemzője azt mondja, hogy a Kindle eladások az Amazon teljes évi bevételének 3-5%-át teszik ki. Az elemzők augusztusi előrejelzése szerint az Amazon várható éves bevétele 2011-ben meghaladja a 32 milliárd USD-t. Ebből jön, hogy ez a kis kütyü egyedül 1,7 milliárd USD forgalmat generált legalább, ami ha belegondolunk azt jelenti, hogy több millió readert adtak el. (Forrás)
Teljesen egyértelmű, hogy  a Kindle 3 a létező legnépszerűbb modell az e-könyv olvasók piacán. Ennek sok oka lehet, én összegyűjtöttem pár érdekes tényt és adatot:
Jópofa skin
  • Amint egy elektronikai eszköz ára 200$ alá esik, egyből megnő a vásárlási kedv
  • A wifi-s modell 139 dolláros árával még mindig a legolcsóbb olvasó a piacon, nem beszélve a 114 dolláros speciális ajánlatról, ami sajnos csak az USA-ban elérhető
  • Hiába csökkentették a konkurens modellek (Pl. Nook) árát a gyártók, a Kindle menőbb,és mivel az első fecske a piacon elnyerte a vásárlók lojalitását
  • A Kindle Store e-book kínálata hihetetlen, több mint egymillió elemmel, ami csak növekszik. Hittétek volna, hogy ez év áprilisa óta az Amazonnál több e-bookot adtak el, mint kemény és papírkötésű könyvet együttvéve, úgy hogy az ingyenesen letölthető e-könyveket nem is számolták bele? Ez az adat még az Amazon igazgatóját, Jeff Bezos-t is meglepte, nem számítottak rá, hogy ilyen gyorsan fog megtörténni, hiszen nyomtatott könyveket 15 éve árulnak, Kindle könyveket viszont kevesebb mint 4 éve. (Forrás)

És akkor egy kicsit a tartozékokról:
Mindenképpen érdemes tokot rendelni a vashoz, mert egyrészt védi, másrészt, ha okosan választunk sokkal kényelmesebbé teheti az olvasást. Nekem egy hófehér Duragadget tokom van, könnyű, kitámasztható, úgy a hasamra vagy térdemre tudom tenni a kindlit, hogy mindkét kezem szabad, rendkívül megkönnyítve ezzel az olvasás közbeni nassolást (végül is ez akkor egy rendkívül rossz funkció!!).
Ilyen az én tokom is
Annyira széles  a választék , szebbnél szebbeket kínál az Amazon, csak úgy csillog a szemem ha nézegetem őket. Azonban a külcsín nem mindig esik egybe a funkcionalitással is, például azok a 4-sarkánál-gumizzuk- le  félék eléggé döglött megoldások. Valamint érdemes vékony tokot választani, mert minél könnyebb, annál kényelmesebb cipelni, és fogni is.  Ár ügyileg itt is érvényes, hogy a design-t és a jobb alapanyagokat  meg kell fizetni, 5-150 fontig terjed a skála, ha kihagyom az olyan eszement tokokat, amelyek Swarovski kristályokkal vannak kirakva.
Ügyesen szét kell nézni mindenhol, mert az Amazontól vannak sokkal olcsóbb helyek ahonnan rendelni tudunk, és szép, praktikus tokok, mint például ez.
Belföldön valamivel gyérebb a választék, és tipikusan az egyszerű design-os hasznos darabokat hozzák be Angliából, és 2-3 ezressel drágábbak , de a szállítási költség kisebb, így megéri.

Tudtátok, hogy a Kindle-ben vannak beépített játékok?
A főmenüből a következő billentyűkombinációval hívható elő a két rejtett játék:
shift+alt+m
Ezzel elindítjuk a beépített aknakeresőt. Ha az aknakeresőben megnyomjuk a "g" billentyűt, akkor átvált a “GoMoku” nevű játékra, amit nálunk ötödölőként, vagy amőbaként hívnak. (Forrás )

Szemfüles felhasználóknak köszönhetően ma már igen sok beavatkozást eszközölhetünk az olvasónkon, jó néhány hack miatt ugrik a gari, amit sokan nem vállalnak be, de van pár igazán hasznos cucc, amivel a garink is megmarad, és megkönnyíti az olvasást. Az én személyes kedvencem az angol-magyar szótár,mivel szeretek angolul olvasni, és bár a beépített angol értelmező szótár is hasznos, de sokkal egyszerűbb az angol-magyart használni. Innen letölthető. Ki kell csomagolni, aztán bemásolni a kindlin a documents mappába, ezután home menu settings menu change primary dictionary és itt kiválasztani az angol-magyar szótárat és tadaaam.

Mindent egybe vetve ez egy remek kütyü olvastároknak,egyszerű használni,  helyet és nem kevés guruló magyar Forintot spórolhatunk vele, bár remélem nem okozza majd a hagyományos könyvek eltűnését.

4 megjegyzés:

  1. Jajj. Bejön ez a Kidle. :D Majd lehet, hogy a távoli jövőben, ha összekuporgatom a pénzt én is beruházok egyre. :D Én mobilon olvasok rengeteget és azon nagyon pici a betű, ezen azért valamivel jobb. :)

    ReplyDelete
  2. Nekem is bejön:D
    Hú, egy hős vagy! Mobilon én is próbáltam olvasni, de elég macerás, Kindle előtt laptopoztam sokat.

    Most nem is érdemes Kindle-t venni, mert 220 ft a dollár, én még 190-es árfolyamon kaptam...

    ReplyDelete
  3. Nagyon akarok egyet, de egyelőre még puhítom a szüleimet. :D

    ReplyDelete
  4. Váá, ma dobták piacra az új generációs Kindle-ket, már 79 dollárért a tiéd lehet az új nem tapis e-inkes, szerintem ez az ár meggyőzi a szüleidet is:))
    4 új termék van, itt lecsekkolhatod mindet:
    http://www.amazon.com/gp/product/B0051QVESA

    ReplyDelete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang