Thursday, October 31, 2013

Baglyot faragtam a tökömbe!

PuPillának villog:)))
Abszolút nem könyves bejegyzés következik, csak meg akarom mutatni/el akarom mesélni, hogy sikerült életem első tökfaragása.
Amúgy tököt szerezni Október 30-án nem olyan egyszerű, még akkor sem, ha a gyanútlanul láma vásárló szerint minden tele van nagy sárga tökökkel...Végül megküzdöttem a piacon az utolsó darabért, átvetődtem 3 nyugdíjas nénin (rendkívül vérszomjas fajta), és tökbedobással nyertem.

Megvolt a lényeg, ami ugye kevés a sikerhez, mert én nem elégszem meg egy random kivágott vigyorgó fejjel, nem szokásom szarral gurigázni, így szereztem netről egy sablont, amit akkor nem ítéltem se bonyolultnak, se macerásnak. Akkor már csak valami célszerszám kellett, nem hiába Zad a szakember, remek tökfaragó lándzsát csinált nekem 5 perc alatt dekopir fűrészlapból. A picike sűrű fogazású lapot egy nagy tiplibe befogta, kiékelte, és mint egy jó MacGyver, szorosan körbetekerte szikszalaggal, és tadáááááám, kész is a tökéletes eszköz.

Az amcsik azt hajtogatják, hogy a tökfaragás legmókásabb része a belezés, próbáltam ezt sulykolni unokahúgomba is, aki a kis segédem volt, de nem volt őszinte a mosoly az arcán, amikor mondtam neki, hogy puszta kézzel romboljon bele :D Nyááá, ezek a mai gyerekek! Én azért lelkesen nekiestem...
Megjegyzés magamnak jövőre: ne kapard a tök belét körömmel, mert kivérezteti a körömágyad!



Szóval miután sikeresen kibeleztük vonakodó tökeinket, közelítettünk a fun részhez, sablonokat felragasztani, mintát kipontozva átszurkálni. Csak úgy jelzem, itt már másfél óra telt el kb, és még egy szál tököt se faragtunk, viszont a konyhámban a plafonról és magok lógtak.

Egy kicsit genyó voltam, mert mondtam unokahuginak, hogy elsőnek az övét csináljuk, na nem azért, hogy örüljön, és mehessen haza, ha végeztünk, igazából az ő mintája jóval egyszerűbb volt, és gyakorolnom kellett valamin:D Azért hagytam őt is fűrészelni kicsit a macskája egyenesebb részein, de nem vittük ezt túlzásba, mert ad egy ha elvágja a kezét, az ősei ugyan ezt teszik a nyakammal, ad kettő, még szétbarmolja, mehehe :)))

Ezek után jó másfél órán keresztül vágtam, böködtem, erőszakítottam ki részeket szegény kis tökömből, közben Zad rám-rám nézett, a szemében egyre hevesebb "sokááá tart mééég??" bujkált.
Aztán egyszer csak elkészült, szerénytelenség nélkül mondhatom, hogy marha elégedett vagyok magammal meg a baglyos tökömmel is:)))
Mire a fotósom ideért, egy kissé kiszáradt a tököcske, és lefittyedt a bagoly szeme.Hahh!

Jövőre majd valami überkirály sárkány mintát fogok csinálni, vagy Drakula kastélyt, vagy Killer Kittyt, vagy neeem, Atticus druida tetkóját, naa, az lenne csak nagyon....izé...tökös druidás:)))

Update: kiégettem ezt a hülye baglyot egy nagyobb gyertyával,grrrrr.

9 megjegyzés:

  1. De jól néz ki! :D és a poszt is nagyon szórakoztató lett :)
    hogyhogy nekem villog a baglyocska? :))

    ReplyDelete
  2. sálálá, rá is jöttem... :D az előző, Britney-s kép miatt XD XD imádlak!

    ReplyDelete
  3. Ez mekkora jó már. :D nagyon tetszik. ;)

    ReplyDelete
  4. :o Ez nagyon szuper lett! Ügyes vagy ;)

    ReplyDelete
  5. Én csak azt szeretném mondani, hogy a "szikszalag" az valójában a villamosan szigetelő szalagnak a rövidítése ezért SZIGszalag.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nyáá,ma is érdemes volt felkelni,tanultam vmit;))

      Delete
  6. Nagyon-nagyon tetszik!!! De Atticus tetkóját még jobban várom :)

    ReplyDelete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang