Monday, December 05, 2011

Gyöngyszemek - Intro

A blog és én mostanában leszünk három hónaposak. Az első fellángoláson már túl vagyunk, még mindig érezzük, hogy kellünk egymásnak, sőt! Eddig az élet a mi utcánkban úgy nézett ki, hogy az aktuális olvasmányaimról írtam szösszeneteket, vélemény, antiajánlót...stb. Aztán hiányérzetem támadt. Mert szeretném, ha az Olvastár hűen tükrözné a könyves ízlésemet, és jelenleg ez nincs így. A kapcsolatom az olvasással jóval régebbi keletű mint a bloggal, így óhatatlanul sok könyv volt nagy hatással rám, de itt se híre se hamva ezeknek. So sad. Így változtatni fogok, elindítok egy rovatot, amiben olyan könyvek fognak szerepelni, amelyek valamiért mély benyomást gyakoroltak rám a múltban, esetleg formálták a személyiségemet, vagy csak egyszerűen a égbe akarom kiáltani, hogy mekkora istenkirály alkotásról is van szó.
Mivel előfordulhat hogy a szóban forgó könyveket akár hosszú évekkel ezelőtt olvastam, így nem a megszokott részteles ajánlót kell várni. Sokkal inkább lesznek ezek emlékfoszlányok, pár kiemelkedő momentum ami bevésődött, vagy ráégett a retinámra. Jah, az új rovat neve Gyöngyszemek lesz, mert én így gondolok ezekre a könyvekre.

9 megjegyzés:

  1. Fúúú ez a kép nagyon durva!!!!:)Maradandó!

    ReplyDelete
  2. Sajnos már nem emlékszem honnan van, könyves képeim között leltem:)
    Biztos a Battle Royal hatott így rám, plusz a Gyöngyszem könyvek "eldobom tőle az agyamat" hatása:)

    ReplyDelete
  3. ez egy tök jó rovat lesz.:))

    ReplyDelete
  4. hát remélem:)ma v holnap jön az első gyöngyszem:)

    ReplyDelete
  5. Szia! Nemrég találtam a blogod, elkezdtem olvasgatni, visszaovasni, addig-addig hogy elfogyott :) Nagyon tetszik :)

    Nagyon jó ötlet ez a rovat! Nagyon egyetértek az indoklásoddal. És az azóta elkészült két gyöngyszem is nagyon jó lett. A sötét elf-ről még nem hallottam, de várólistás lett, a Twilight-ról meg jó volt olvasni pozitív bejegyzést :) guilty pleasure vagy sem, én is nagyon szeretem :D

    A rovat ötlete pedig annyira tetszik, hogy szeretnék kölcsönvenni, és egy hasonlót indítani én is, ha megengeded :)
    Érdemes lenne szerintem a http://konyvesblogok.blogspot.com/ -on is javasolnod, én pl nagyon kíváncsi lennék, hogy kire milyen könyvek voltak régen nagy hatással.

    ReplyDelete
  6. Szia, köszönöm:)

    Persze, hogy megengedem, hát bárki írhat a régi kedvenc könyveiről:) csak a rovatcímet változtasd meg légy szíves, de gyanítom erre gondoltál.

    Javasold nyugodtan az ötletet te a könyvesblogokon, én nagyon el vagyok havazva, ide is lógok jó pár kritikával...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok, köszönöm :) A címe természetesen más lesz, már ki is találtam, a Mérföldkönyvek címet fogja viselni :)
      Akkor javaslom majd a könyves blogokon is!
      Én is lógok a saját blogomra jó néhány kritikával, de az a baj, hogy ahogy az idő telik egyre kevesebb affinitásom van hozzájuk. Mostanában csak töltelék-postokat írok... de lesz ez még jobb is :)

      Delete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang