Sunday, October 23, 2011

Sherillyn Kenyon – Álomszerető

Előre jön egy kis magyarázkodás, mert érzem ám a ciki faktort: Katamanó már régóta mondogatja, hogy Kenyon-t kell olvasni, mert jó, aztán Nima pont erről a könyvről írt egy írtó vicces posztot, ami meghozta a kedvemet, utána pedig a Líra adta meg a kegyelemdöfést, amikor az első 4 részt a Sötét Vadász sorozatból 1996 Ft-ért rendelkezésemre bocsájtotta.

A héten nagyban olvastam az Angeology-t, azaz csak olvastam volna, de a fáradt agyam esténként sikított az áltudományos leírásoktól, így félre tettem, és gyorsan lekaptam a komódról az Álomszeretőt „ide nekem a pornót!” jelszószóval:)

Innentől kezdve bizonyos részekben genyó leszek a könyvhöz, és magához a műfajhoz is, így aki nagy para románc rajongó, és nem érzi az effajta könyvekben a Mickey Mouse faktort, most ne olvasson tovább. Spoiler is lehet, uff én szóltam! (itt kellene akkor abbahagynom, mert a kutya sem olvassa majd tovább, de mivel ez egy csúnya esős vasárnap délután, nincs jobb dolgom, a szavad vélemény-nyilvánításnál:) )

Egy kicsit a „sztoriról”: a 20-as évei végén járó Grace akut pasi hiányban szenved, amit barátnője Selena évek óta orvosolni próbál. Legújabb próbálkozása minden korábbi agymenését felülmúlja: megidéztet barátnőjével egy görög makedón félistent egy könyvből, aki 30 napig szexrabszolgája lesz Grace-nek.
Igen ám, de ahelyett hogy főhősnőnk rávetné magát a meztelen harcra kész fickóra, és kivenne egy hónap betegszabit, azt mondja stipi stopp, öltözz már fel apukám – idézet következik- „ nem vagyok holmi kóbor macska, aki felemelt farokkal várja a legközelebbi kandúrt, hogy jöjjön, bevágja, aztán elpályázzon. „
Szóval már itt lehet sejteni, hogy a csaj defektes, mert nem bírja levenni a szemét Iulianosz farkáról, piszkos gondolatok köröznek a fejében (normál reakció, jókislány), de minden jót rögtön elhárít, mert fél az érzelmi csalódástól. WTF?O.o   
Képzeljük magunkat a szituációba, 4 éve nem szexeltünk, de azért már nagyon akarunk, hipp hopp itt terem egy félisten aki csak minket akar, nincsenek gátoló tényezők mint féltékeny barát, vadász hobbis férj a szomszéd szobában stb., még ott is bizsergünk ahol még sosem ezelőtt (nem világos mire gondol itt különben?jobb orrcimpa?bal vesevezeték?) és akkor elhajtjuk a csávót, mint ló a legyet, „inkább beszélgessünk” felkiáltással. HÖRR! Persze értem én, hogy ha egyből becsalja magát a maci a málnásba, akkor nincs könyv, de akkor is illene valami jobb indokkal előállni.

Ha kitalálod kicsoda Ő, akkor kiutalom neked egy hónapra:D
A történet ott folytatódik, hogy Grace a fejébe veszi, hogy megtöri az átkot, és csodák csodájára, van is rá mód. Hirtelen meghallják Iulianosz hívó szavát az istenek, és közlik vele a megoldást: „ Szóval amikor ez az Alexander nőszemély megidéz, nem kergetheted a macit a málnásba, egészen a megtestesülésed utolsó napjáig. Akkor egyesülnötök kell testileg, és neked meg kell tartanod ezt az egyesülést, amíg a nap felkel. Ha visszahúzódsz belőle akár egyszer is, bármilyen okból, azonnal visszakerülsz a könyvbe, és az átok folytatódik.”
A csodák csodájának a csiribiri csodája pedig, hogy a mi Grace-ünk vezetékneve Alexander. Micsoda véletlen, nem?:)
Innentől kezdetét veszi a kölcsönös egymás utáni gyötrődés, mindkettőjüknek a világ legkülönlegesebb teremtése a másik, de ez nem kerül szóba egyszer sem, hiába beszélgetnek folyton sokat és mélyen.
Most felsorolom milyen tevékenységeket űz a mi kis párocskánk rutinszerűen a már említett beszélgetés mellett: Grace felolvas, eszik, munkába jár,átöltözik, zuhanyozik; Iulianosz hallgatja a felolvasást, eteti a nőt, elkíséri munkába, álló farokkal nézi amikor átöltözik, belopózik a fürdőszobába amikor Grace zuhanyozik (szintén ágaskodó hímtaggal, tpk folyton áll a zászló:D).

Elgondolkoztam azon, hogy vajon mennyire adhatunk hitelt Grace szavainak, amikor makedón félisten hadvezérünket dicsőíti minden szinten. Mert mesésen néz ki, az még oké is, láthatott a tv-ben, magazinokban, a strandon vagy egyéb fórumokon kismillió alfahímet.
De azt honnan tudja, hogy Iulianosz a világ legjobb szeretője? Hiszen a csajnak nulla tapasztalata van, csak egyszer piszkálta meg férfi face to face, annak se lett jó vége, innen eredeztethető a lány defektje. Ami szintén túlzás, hogy ha nem álomszerűen sül el az első szex, akkor már nem is próbálkozunk többé.
Visszakanyarodva: mitől szexisten Iulianosz? Engem nem igazán győzött meg, semmi olyat nem mutatott, amit ne tenne meg egy kevésbé önző 20 éves srác átlagos tapasztalattal a háta mögött. De tegyük fel, hogy még Iulianosz kislábujja is úgy mozdul, hogy a legnagyobb élvezetet nyújtsa a nőnek, még akkor is ott sustorogja lefitymálóan a fülembe a kisördög, hogy egy kis zuhany alatti tipi-tapi, nyili-nyali az ágyban nem olyan nagy szám, 2000 évvel a háta mögött a szex rabszolga iparban.
Iulianosz karakterében amúgy is félre ment valami, mert hihetetlen, hogy ennyire közömbös a környezete iránt, valamint, hogy kicsit sem döbben meg a technika vívmányait látva, csupán egykedvűen konstatálja.

Szóval azt kell mondjam, hogy ez egy béna pornó könyv. Mert ha egyszer ilyet veszek a kezembe, akkor  legyen már benne egy két olyan dolog amitől kijön a szemem mint a csigának, vagy nehezemre esik elképzelni, de legalábbis röhögnöm kell a felálláson. Nem gond ebben a műfajban ha a könyv háromnegyedét a szex jelenetek teszik ki, de legyenek fantáziadúsak, perverzek jó értelemben. Erre jó példa Hamilton Merry Gentry sorozatának első 4 része, ahol azért a történet/világ is kidolgozott, és a szex is sokféle.
Kenyon helyében, és vagy jobban kidolgoztam volna a görög mitológia részt, ami alapból klassz ötlet, és jópofa volt, vagy botrányosabb erotikus leírásokat iktatok be. Azért én mégiscsak az elsőre hajlanék, nem ártott volna több isteni akció, csak Aphrodité ivadékai mellőzték volna az Istennő „leanyuzását”, ez nagyon nevetséges volt. Nem olvastam utána, de sok helyen volt érezhető a pocsék a fordítás. A legjobban az zavart, hogy az irónő/fordító folyton enyhet akart adni, és kerül fordul becsúsztak szövegidegen fennkölt mondatok, kb. mintha a csövesek a metró aluljárókban ebédidőben előhúznák a Zsolnai porcelán étkészletet a zsíros kenyérhez és közben az impresszionizmusról társalognának.

A másik nagy kérdés, vagy lehet inkább, az alapvető kérdés, hogy olvasott, iskolázott, értelmes nők miért olvasnak ehhez hasonló szemetet regényeket?
Több jó válaszom is van: 
       1. Mert fáradtak vagyunk, ki-ki különböző okból, és agyhalott állapotunkban nem tudunk befogadni mást, csak ezt, mert itt nem kell gondolkodni, csak falni a sorokat, és még mindig jobb mintha a Való Világot bámulnánk.
      2.       Mert a pornó könyvek is olyanok, mint a Mekis kaja: időről időre nem tudunk ellenállni neki, holott tudjuk, hogy hasfájás és hányinger lesz a vége, nem is beszélve a feleslegesen elfogyasztott 5000 kalóriáról.
     3. Túl fiatalok vagyunk szexuális élet nélkül, igazából még nem is olvasottak és műveltek, így azt hisszük ezeknek a könyveknek köze van a valósághoz, és majd jól megtanulunk egy két menő technikát, amit a jövőben kamatoztatunk.


Örök talány marad számomra, hogyan szeretnek emberek egymásba halálosan napok alatt, és miért van a főszereplő alfahímnek mindig méteres farka. Boldog lennék, ha ezeket valaki elmagyarázná nekem, főképp az utóbbit:))))
Azon gondolkozom, hogy elkezdem az Éjféli Vad-ot, ott hátha lesz már valami kicsi de játékos, a változatosság kedvéért:D:D:D

Összefoglalva, szórakoztató volt ugyan, de elmaradt a műfaj remekeitől (:D), voltak jó poénok, és Grace és Iulianosz aranyosak voltak, amikor éppen nem baszélgettek, hanem beszélgettek:)

5/3

24 megjegyzés:

  1. nagyon jó poszt.:DD
    az engem is érdekel, hogy miért mindig ilyen irreális mérete van a farkaknak. a leírások alapján még a lovak sem köszönnék meg, ha egy ekkora betalálna nekik, hát még a földi nők.
    engem ez a segges csákó a képen dean wichesterre emlékeztet, de a papagájtaréj nem illik hozzá.:D

    ReplyDelete
  2. Asztaa Nima!Most tiéd egy hónapra!!!:D:D:D Vigyázz, jön a fehér villanás:)) Majd meséld el, mekkora az akkora:D:D:D

    Btw farok. Hát már nem akartam külön annyira részletezni a posztban, de azért a végén nagyot néztem, ahol is kvázi nulla előjátékkal a lófarkas félistenünk egy lökéssel bent volt a nőben aki 4 éve nem szexelt, meg amúgy se nagyon. Vidám lehetett:D:D

    ReplyDelete
  3. Rágugliztam erre a winchesterre :)

    Ez egy nagyon menő poszt, imádom :D, valahogy akarok egy ilyen könyvet, ha véletlenül kidobnád, előtte szólj, légyszi - bár előjegyeztethetném mondjuk a könyvtárban. ( meg megvan e bookban, csak a gép előtt nem lesz olyan romantikus )

    Gumimacis képtől hanyatt vágódtam, viszont annyira ciki, de már erről a posztról is JZB jut az eszembe. Áááá.

    ReplyDelete
  4. Azt olvastam, hogy ráizgultál erre a winchesterre:D:D azt hiszem ez is a könyv hibája:)

    Sajnos nem dobhatom ki a könyvet sosem, mert bármikor _enyhet adhat_ amikor arra vágyom:D:D de szívesen kölcsönadom:)

    JZB mindenkinek fejben forog akinek már "megvolt":)
    Pont nekem is eszembe jutott a "miért van mindenkinek nagy farka" kérdésnél, hogy azért neki csakis átlagon felülit képzelhetek minden szempontból:)

    ReplyDelete
  5. én JZB-nek olyat képzelek, ami nekem ideális, és az semmiképpen nem átlagon felüli méret.:D
    én is úgy olvastam először, hogy ráizgult zenka deanre.:DD nem rossz az.
    tényleg zenka, te még sose néztél supernaturalt?

    köszi, Titti, Dean megérkezett, de egyelőre csak a hátsó felében gyönyörködtem, majd lehet, hogy ma megengedem neki, hogy megforduljon, de még nem tudom. félek, hogy csalódni fogok.:D

    ReplyDelete
  6. hehe:)
    Súgni kellene Moning-nak! Kell egy JZB-s pornós könyv:D Oltári siker lenne:D
    Vagy inkább JZB titkos naplóját kaparintanám meg a szaftos részletekkel:)

    ReplyDelete
  7. az tuti.:D úgy képzelem, nem az a finomkodós típus...

    ReplyDelete
  8. Hádde lököttek vagytok:)))
    Nade, én is ráizgultam-ot olvastam ez nem lehet véletlen:))))
    Lesz olyan hogy JZB méreteit taglalják későbbi részekben?Ééén nem akarom azt, olyan izé, maradjon cask sejtelmes.

    ReplyDelete
  9. hihi:) *kuncog*
    nagyon várom hogy te és zenka végezzetek a Shadowfeverrel:)
    Újra kéne olvasniii:)

    ReplyDelete
  10. Részletesen biztos nem volt, nem igazán emlékszem. Akkor még nem voltam kihegyezve a témára, de mostmár esküszöm figyelni fogok minden ilyenre:D
    Még a végén külön "farok mustra" rovatot indítok a blogon:D

    ReplyDelete
  11. Lehet belefogok most már hogy nekem is van kindlim:)

    ReplyDelete
  12. Na neeeeeee, az gáz, ájtink:)

    ReplyDelete
  13. kezdjél is bele de rögtön!:)
    és amit röhögős szmájlival írok, az azért nem komoly te:P

    ReplyDelete
  14. Én még nem vagyok elég idős az ilyen könyvekhez, azt hiszem, de azért nagyon vicces volt olvasni a posztot. XD

    ReplyDelete
  15. Hát, most lebuktam :D Vííí...
    Amúgy sosem hittem, hogy nagy nyilvánosság előtt fogok JZB farok méretéről beszélni, de Mac azt mondta, a legszebb darab, amit valaha látott :D, ez más sejtet pár dolgot azért...

    ReplyDelete
  16. WildWorld: köszi:) és valamikor el kell kezdeni:D

    Zenka, tényleg bizarr a dolog:)és mi hiszünk Mac-nek, mert...?:)

    ReplyDelete
  17. Mert csak...
    Kénytelenek vagyunk hinni. Vagy te nem hiszel:O) ?

    ReplyDelete
  18. Még ilyet... Nem ismerem ezt a könyvet (sőt, Kenyon egyetlen művét sem *pirul*), de valami nagyon hasonlót olvastam! :D Gena Showalter : Éjsötét csók

    Csak ebben nem makedón félisten van, hanem "az alvilág ura". Mily meglepő: az alapja a görög mitológia. Ebben sem "egyesülhetnek" azonnal, s ki hinné: ez is egy sorozat (második) kötete.
    Deja Vu-m van! Lehet, hogy nekem is könyves blogot kéne írnom? (Nem tudnék...) De... Itt egy ötlet-szabad felhasználásra:
    "Történetazonos" regények összehasonlítása! :p

    ReplyDelete
  19. Ez nagyon jó poszt lett, tetszett! Párszor hangosan felvisítottam rajta. Nimával nagyon meghoztátok a kedvemet hozzá, hogy egy borongós, szomorú napon elővegyem, hogy egy humorestét tartsak. xD

    ReplyDelete
  20. Üdv Chiara:)
    Showalter-hez még nem volt szerencsém, de hiszek neked:)
    PL Katamanó azt mondja, hogy Kenyon sokkal jobb mint Showalter, de Gretty utóbbit szereti jobban azt hiszem. Nehéz igazságot tenni:)
    Köszi a poszt tippet, elraktározom az 5letet:)
    Ha jobban belegondolunk, nincs új a nap alatt.

    ReplyDelete
  21. Köszi Loki:)
    Ez az első "siker posztom", tökjó érzés, hogy tetszik másoknak az agymenésem:)
    Nima posztja volt a kedvcsináló nálam is, én azon a bejegyzésen pusztultam a röhögéstől:)

    ReplyDelete
  22. Juj, hogy én mekkora paraszt vagyok... Köszönni nem tanított meg a zanyám?! Bocsiiiii!!! *.*

    Szia Titti! <----- Ezt vedd úgy, hogy az előzőhöz írtam.

    És most: Üdv újra nálad! Jó vendéglátó vagy! Jövök még többször, ha ki nem tiltasz... Am, valóban nincs új a nap alatt, épp ezért lesz sok-sok bejegyzésed a témában. :P És én majd jól elolvasom mindet! XD

    ReplyDelete
  23. Ne viccelj, kommentben nem előírás köszönni:) nekem fel sem tűnt:)
    Majd igyekszem valami jófélét összehozni még;)

    ReplyDelete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang