Thursday, September 29, 2011

Nagyító alatt az új Kindle széria


Tegnap bemutatták az új szériás Kindle modelleket, egyből négyet!
Kindle, Kindle Touch, Kindle Touch 3G és Kindle Fire.
Teljesen izgatott lettem a hírtől, felforrott bennem a birtoklási vágy. Mivel nekem már van egy 3-as szériás amazonos olvasóm, így legdrágább testvérkémet fűtöttem be egy új Kindle megvásárlására, ám előtte gyorsan felmértem a terepet, utána olvastam az új kütyüknek, így gondoltam ne vesszen kárba az információ megosztom veletek is röviden a lényeget:


                                                               Kindle:
Az első és legfontosabb az ár: 79 dollár az amcsiknak beépített reklámmal, mindenki másnak 109 USD.
Ezt rendeltük meg Ketketnek.
Itt egy kis összehasonlítás a Kindle 3-ommal:


Kindle 3
Új Kindle
Kijelző
E-ink perl 6”
E-ink perl 6”
Memória
4 GB
2 GB
Ennyi könyv fér rá
3000
1400
Billentyűzet
Van (de minek)
Nincs
Méret (cm)
19,05*12,2*0,85
16,51*11,43*0,86 (18%-kal kisebb)
Lapozási sebesség
Elég gyors
Még gyorsabb
Audio
Jack dugó+ hangszóró
Semmi ilyesmi nincs
Aksi idő
2 hónap
1 hónap

Ha jól megnézzük, akkor a táblázatból leszűrhető, hogy az új Kindle le lett butítva valamelyest, de cserébe egy kisebb és design-osabb vasat kapunk. Nekem azért nem tűnik tragédiának a butítás, mert az 1400 könyv tárolása is több mint elég, valamint sosem használom a Kindle 3-omon az mp3 vagy felolvasó funkciót. Az ára pedig több mint csábító, szállítással együtt 130 USD.
Egy hét múlva még többet tudok majd mondani róla, ha a kezemben tartottam és kipróbáltam.

                                               Kindle touch és touch 3G
Itt a wifi-s verziót fogom összehasonlítani a Kindle 3-ommal, nem hiszem, hogy népszerű lesz itthon a 3G-s modell.
Még csak előrendelhető (Magyarországról még ezt sem), november 21-től lesz elérhető, 139 dollárért a miénk lehet.

Kindle 3
Kindle Touch wifi
Kijelző
E-ink perl 6”
Továbbfejlesztett E-ink Perl 6” multi touch
600x800 pixel 167 ppi
Memória
4 GB
4 GB
Ennyi könyv fér rá
3000
3000
Billentyűzet
Van (de minek)
Érintő képernyőben
Méret (cm)
19,05*12,2*0,85
17,2 * 12 * 1,01 (11%-kal kisebb)
Lapozási sebesség
Elég gyors
Még nincs infó
Audio
Jack dugó+ hangszóró
Jack dugó+ hangszóró
Aksi idő
2 hónap
2 hónap

Jól látszik az összehasonlításból, hogy a Touch-ot szánták az igazi utódnak. Igazán kíváncsi leszek, hogy valóban felveszi e az aksi készenléti ideje a versenyt a Kindle 3-ommal, a tapis képernyő azt sejteti velem, hogy nem. Amúgy is kamu az Amazon által megadott 2 hónap, ami napi fél órás használattal számol, nálam 2-3 hétig bírja netezés nélkül a régi modell.
Ha valaki lemeózná, és azt mondaná, rendben van a tapis képernyőn a lapozás, ami egyetlen félelmem, akkor nagyon szeretnék egy ilyen csodás vasat Karácsonyra. Habár félő, hogy az emberem kidob, ha megint Kindle-t kérek  :D

                                                        Kindle Fire
Ez már nem is olvasó, sokkal inkább egy tablet pc, lehet vele filmet nézni, netezni, e-mailezni, zenét hallgatni, játszani, és persze könyvet olvasni is.
November 15-étől rendelhető
199 USD
Ezt tudja:
·       -  7”-os multi touch kijelző (IPS), 1024x600 pixel, 169 ppi, 16    millió szín (Nem E-Ink!!)
·        - 190 mm x 120 mm x 11.4 mm
·       -  8 Gb belső memória (nem bővíthető)
·       -  8 órát bír az aksija, ha a wifi ki van kapcsolva (kevééés!!)
·       -  Van wifi, USB2-es miniport, jack dugó, hangszóró
·       - Támogatott file formátumok: Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively, Audible (Audible Enhanced (AA, AAX)), DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP, non-DRM AAC, MP3, MIDI, OGG, WAV, MP4, VP8
·       -  Dual-core proci
·       -  Új Amazon Silk böngésző, ami gyors, mint a sors.

Ez az egyetlen a 4 új Kindle szériából, ami után nem áhítozom, és nem is tudom mennyire veszi fel a versenyt a hasonló kütyükkel.

Nagyon örülök, hogy az Amazon előrukkolt ezzel a 4 új e-book olvasóval, egyedül azt hiányolom, hogy megint nem tudunk választani színeket, mindegyik modell csak egy színben kapható, ezüstben, illetve a Fire feketében. Nagyon tudtam volna értékelni egy magas fényű fehér touch verziót, de ez már csak olyan lányos dolog….:)

4 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy én nem vagyok elég csajos csaj, de nekem marhára rossz üzletnek tűnik egy sokkal gyengébb kvalitásokkal rendelkező új modellt megvenni csak azért, mert csinibb a designja. :P:D Az érintőképernyőt meg nem igazán ajánlom, mert minden kütyünél (telefon, laptop, stb.) az a tapasztalat, hogy az döglik meg először. És ha kiesik az érintőképernyő, akkor már nyugodtan lehet csini, mert konkrétan tényleg csak egy darab vas lesz. De legalább gyártja az ürügyet a következő megvásárlására. XD

    ReplyDelete
  2. Nem cska a design-ról van szó, de eddig legolcsóbban 139 USD-ért vehettünk Kindle-t, most 79 vagy 109-ért is, kisebb, kompaktabb. De tény, hogy rosszabbak a statjai, így első ránézésre, de a használat szempontjából szvsz irreleváns, az én preferenciáim szerint:)

    A tapival kapcsoaltban egyetértek, bár ahogy telnek az évek egyre jobb cuccok jönnek ki, és nekem még egy tapis telóm sem romlott el szerencsére:)Szóval kipróbálás előtt nem fikáznám le:)

    Új Kindle széria ellenességet szimatolok nálad :P :)))

    ReplyDelete
  3. Nem nyilatkozom, amíg nem próbáltam ki (és mivel a család nem lesz hajlandó külföldről rendelni, valószínűleg ez nem most lesz), csak nekem a kicsi túl kicsinek tűnik, az érintőképernyőben meg nem bízom, mert apámnak a telefonja kábé egy használat után romlott el annak ellenére, hogy vadiúj volt. Na jó, nem véglegesen romlott el, de csak a kellemes szobahőmérsékleten tudja használni, ha egy kicsit hidegebb van, akkor már nem megy. Azért ne mondják nekem, hogy az a technika nagyon combos, ami tíz fokon már nem működik. :D

    Meg én valahogy úgy vagyok vele, hogy ha az új széria lényegesebben nem tud többet nyújtani az előzőnél, akkor inkább a régit veszem meg, mert az új sorozat piacra dobásával annak leesnek az árai, így már nem biztos, hogy az olcsóbb verziós új modell kedvezőbb, mint a jól lenyomott árú régi. (Tükörreflexes fényképezőgépet is így választottam anno, és nagyon nem bántam meg.)Mondjuk ebben az esetben nem vagyok képben a konkrét konstrukciókkal (csak Magyarországi vásárlásban gondolkodtam és gondolkodom, mert nem szeretek technikai cuccot kipróbálás nélkül venni, meg a csomagküldő szolgálatokban sem bízom), szóval lehet, hogy ebben az esetben az új tényleg jobban megéri. Meg ez csak az én hülyeségem, hogy nem izgulok rá az új cuccokra, tudom, hogy a többség nem ilyen. :D

    ReplyDelete
  4. Oké, nem győzködni akarlak, mindenkinek mások a preferenciái és a fogyasztási szokásai:)

    Csak csendben jegyzem meg, és tényleg nem kötözködés képpen: attól még hogy apád kifogott egy hibásnalk tűnő tapis telefont, nem azt jelenti, hogy mind szar.
    Én már a harmadik tapis telómat gyűröm, egyikkel sem volt különösebb problémám (ha csak nem az, hogy nem vízállóak:D), de az első és a mostani között marha nagy minőségben a különbség, 3 év alatt nagyon fejlődött a technika. Ráadásul nagy különbségek lehetnek az egyszerű és a csúcsmodellek között is...

    ReplyDelete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang