Monday, September 05, 2011

Melissa Marr - Veszélyes Játék - Tündérvilág 1.

 A Télapó hozta nekem ezt a könyvet még tavaly Karácsonykor, és a vegyes vélemények miatt sokáig halogattam az olvasást.

A történet főhőse Aislinn, akit a tündérlátás képességével vert meg a sors. Anyai örökségét minél inkább próbálja elnyomni magában, igyekszik tudomást sem venni a tündérekről, mert meggyőződése, hogy ha rajtakapják a kis „Csingilingek” biztos halál vár rá.
A megszokott Seelie és Unseelie helyett itt Tél és Nyár udvar uralkodik, nekem tetszett ez az újdonság, kellő képen kidolgozta a világ alapjait az írőnő.
A bonyodalmak ott kezdődnek, amikor Ash-t elkezdi követni a Nyárkirály és az ő Télleánya, és a lány már csak barátjánál, Seth-nél érzi magát biztonságban. Persze előbbiek nem csak új szórakozást találtak maguknak nagy unalmukban,de  akit érdekel a folytatás járjon utána:)


Újabban kezdenek leszorulni a sikerlisták éléről a vámpíros-vérfarkasos könyvek, mert itt vannak az új trónbitorlók, a tündérek. Érdekes, hogy amíg a régi, inkább iszonytató vámpír mítoszt a női álmok romantikus és szexszimbóliumai  felé torzították, addig a tündérvilág csodás-édes teremtményeit veszélyes, kegyetlen lényekként írják le, bár a „sexy mojo” itt is megmarad. Lehet hogy épp ezért tűnik nyerőbbnek nálam a tündér-téma.

Tetszett a regényben, hogy a természetfelettivel szemben előnyt élvez az emberi, ami szerintem minden estben a reálisabb reakció lenne a való életben.
A kedvenc karakterem Donia volt, egyszerűen csak azért, mert sokkal szimpatikusabb mint Aislinn, aki elég sokat sírdogált és hisztériázott, ami helyenként már idegesített engem.

Nagyon szépre sikerült a borító, bevallom eleinte ez csábított el:)
Összességében pozitívan csalódtam a könyvben, jobbféle urban fantasy, könnyed nyári olvasmány, biztos, hogy elolvasom a már megjelent folytatásokat (Veszélyes álmok, Törékeny örökkévalóság).

2 megjegyzés:

  1. Hú, ahányszor mostanában idenézek, mindig más az oldal designja. :D Pedig az előző kettő is tetszett, a legutóbbi (az a kastélyos) talán jobban is, mint ez.

    A könyvről: én is hallottam már róla mindenfélét, és a negatív kritikák ellenére továbbra is érdekel, úgyhogy azt hiszem, elolvasom. :)

    ReplyDelete
  2. Bocsi, de próbálgatom:)
    A kastélyos az én kedvencem is, de csomó dolog nem működik jól vele:(

    Ha nem nagy elvárásokkal állsz a könyvhöz, akkor jó lesz egy könnyed olvasmánynak.

    ReplyDelete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang