Monday, October 21, 2013

Hogy kicsoda Tomas?

Valójában egy kulcsfigurája a Cassie Palmer sorozatnak,még akkor is, ha mindenki Mirceáért, és legfőképp Pritkinért van oda. Az az igazság, hogy Tomas nélkül nincs sorozat, nincs Pythia, nincs semmi.

De kezdjük az elején.
Tomas anyja egy Inka nemes asszony volt, egy papnő, aki szűzként szolgált, egészen addig, amíg spanyol hódítók el nem érték templomát, ahol megerőszakolták. Szerencsére el tudott menekülni, és hát így született meg a kis Tomas. Egy aprócska faluban cseperedett fel, amikor is egy mestervámpír, merő úri szeszélyből egy buta játék során lemészárolta Tomas faluját, mindenkit, egytől egyig. Tomas megmenekülését csinos pofijának köszönhette, a szó legigazibb értelmében nem élte túl, mert egészen halott lett, de a vámpírok szerint ez nem poén.


Alejandro nem volt éppen egy főnyeremény mester, kihasználta Tomast, mint harcost, és gyakran vele végeztette a piszkos munkát, gyilkost csinált belőle. Több mint 350 éven keresztül szolgálta ilyen módon, mire sikerült Tomasnak elérni az első szintet, és kihívni őt. A kihívás mindig párbajt jelent, és Tomas eléggé biztosra ment, hiszen ő maga volt Alejandro legkiválóbb bajnoka, arra pedig nem számított, hogy Alejandro mint egy kalapból, előhúzza a francia Louis Cesart, aki hírnevét többek között onnan szerezte, hogy még soha a büdös - és hosszú - életben nem veszített párbajt.
Amilyen Tomas szerencséje, csöbörből vödörbe esett, megszabadult első mesterétől, de a mai napig Louis Cesar szolgája, amit ha lehet, még jobban gyűlöl, mint korábbi pozícióját.
Rettentő kevés első szintű vámpír mester lézeng a világban, alig pár száz, és szinte mind saját nagy hatalmú udvartartással rendelkeznek, vagy fontos pozíciót töltenek be valamelyik Szenátusban. Tomas Louis Cesar trófeája, magasan lobogó győzelmi zászlaja, és minden alkalmat megragad, hogy ezt Tomas orra alá dörgölje, aki nem tud tőle szabadulni. Hiába nagymester mindkettő, a francia egy paraszthajszállal előtte van, és ez örökre béklyóba veri őt. Tomas majdnem 500 éves, látta az Inka civilizáció bukását, Louis-Cesar még kéjes sóhaj sem volt, amikor ő már mester vámpír, és most mégis felette uralkodik. Remélem sikerül érzékeltetnem milyen mértékű keserűség, és tehetetlen düh halmozódhatott fel vámpírunkban ennyi idő alatt. Jól kibabrált vele a sors, lássuk be.

Fontos volt ez a hosszú felvezető ahhoz, hogy ne rendezzük le annyival Tomas, hogy ja, ő a szemét, aljas disznó, aki elárulta a nagy Cassandra Palmert, a bizalmába férkőzött, majd kiszolgáltatta a Fekete Körnek....nem szeretjük, inkább utáljuk, slussz passz.
Na NEM! Igen is szeretjük Tomast, ő egy igazán figyelemre méltó férfiúúú, és nem csak kívülről. Mivel több mint 6 hónapig volt Cassie lakótársa, így ő ismeri legjobban pythiánkat, és higgyétek el nekem, amikor azt mondom, hogy őszintén a barátja, és szereti is a maga vámpíros módján. 
Tomasnak egyetlen vágya van: szabadnak lenni. Ki ne értené ezt meg? Majd 500 évnyi rabsors után igazán kijárna neki, és ezen semmit sem tud változtatni egy picike lány fél év alatt.
Amint sikerült ezt átgondolnom, azóta egy cseppet sem tudok neheztelni rá, igazából mindig is a kis kedvencem volt, hosszú, fekete ,selymes hajával, nap barnította bőrével, és természetes kedvességével. Ő az a vámpírok között, akinek a legkevésbé esik nehezére megjátszania, hogy ember.
Hogy miért is mondtam, hogy nélküle nincs Cassie Palmer, a Pythia? Az ok nagyon egyszerű, és szó szerint értendő. Gyakorlatilag Tomas volt, aki feláldozva magát (khmmm, khmmm), és Cassie szolgálatába állította testét,(miközben épp eléggé ki volt belezve Hasfelmetsző Jack által), és átszexelte őt a pythiaságba (és nagyon is jól csinálta! :D)
(Az igazsághoz hozzátartozik, hogy igencsak hálás lehetett Tomas Cassie-nek, amiért megmentette őt a szenátus kínpadjáról, és kicitálta őt a saját kivégzéséről (ami amúgy törvényileg igencsak jogos volt), valamint elbújtatta az erdők népénél, de ez más csak ilyen kis adalék infó, mert hogy Karen Chance-nél semmi sem működik simán).

És hogy miképp is fest Tomas? Amikor a képzeletemben élő nagyon szexi srácot akartam megmutatni nektek, akkor ráment egy vasárnap délutánom a kép keresésre, és nem sikerült egy személyben megtalálnom azt a fajta sötét tökéletességet ami Tomast jellemzi.
Igazából nem tudom  miért, de én egy hosszú, sötét hajú Madaras Norbiként vizualizálom őt, és amikor Nimának ezt elmeséltem, akkor csak annyi kérdése volt, hogy ammeg' kicsoda. Miután felszisszentem, megmutattam neki, és hát nem volt különösebb ellenvetés, amikor csak úgy egyszerűen lefélisteneztem a srácot [Btw Madaras Norbi 2x-es olimpiai és világbajnok vízilabdázónk, szégyelld el magad ha nem ismered, ha lány vagy akkor kétszeresen, mert ha nem is szereted a sportot, vízilabdát akkor is nézünk, és nem csak mint a magyarok legérdemesebb nemzeti sportját...khmm:))]


Te melyik Tomasra szavazol? Vagy esetleg totál másképpen képzelted?
Végül is ennél fontosabb a megérzésem, miszerint viszont láthatjuk még őt a sorozat utolsó 3 részében valahol, reménykedem, hogy nem tűnt el teljesen, és hogy valamikor kivívja a szabadságát, amelyre oly régóta áhítozok.


Tomasnak van saját novellája, The Day of The Dead címmel jelent meg, és a 3. Cassie könyv után játszódik, nagyon izgi, minden szempontból, és Tomas nem csak vámpír mester, de quicke mester is, mert megint kijut neki a jóból:D

Olvassatok Pritkinről, Mirceáról, és a  gaz Louis-Cesarról a többieknél:

És ha már nem bírjátok tovább, mert annyira felcsigázódtatok (Tomastól természetesen, szóba sem került most semmiféle zöld szemű kávéfüggő hadmágus!) akkor itt megrendelhetitek az egész sorozatot, vagy itt az új részt, a Holdvadászt.

12 megjegyzés:

  1. én tényleg nagyon szégyellem magam, de nem nézek sportot, két kivétellel: amerikai foci és súlyemelés. :D (bár ott sem tudok neveket arcokhoz kötni, szal mindegy is, de Madaras tényleg jó pasi, bár simán elmennék mellette az utcán.)

    a poszt viszont nagyon jó, majdnem megkedveltem Tomast.
    tudom én, hogy micsoda igazságtalanságok érték, de valahogy az áruló énje nálam mindent felülír. az, hogy eddig önerőből nem volt képes kilépni L.C árnyékából, annak oka van, meg annak is, hogy LC nem engedi el.
    nézd meg Marcót, ő pl. teljesen átlátta, hogy alkalmatlan a nagymesteri címre, inkább maradt Mircea alatt, és jól érzi magát.

    nekem egyébként a vizes hajú a legtomaszosabb.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szerintem LC egy fasz, mert már rég el kellett volna engednie Tomast, de annyira élvezi, hogy egy nagymestert csicskáztathat... Az a baj, hogy az első szintűek között is van nüansznyi különbség, ráadásul Tomas csak párbajra hívhatná ki, és abban már egyszer veszített:( Ez olyan igazságtalanság:( Szolga marad, mert egy kicsit kevésbé jó abban a hülye kardozásban. Ahh, féééérfiak.

      Delete
    2. Ja, és igen, a vizes hajú jó, van benne egy kis inkás:)

      Delete
    3. nem akarom LC-t védeni (de igen, mert bírom :D), de sztem tomasnak meglesz a szerepe mellette. el kéne majd olvasni a dorinás részeket is, sztem ott tuti lesz majd tomas, ha már egyszer LC-hez tartozik.
      én valahogy nem nézem ki belőle, hogy direkt geci lenne Tomassal, inkább azt, hogy mivel tudja használni, így maga mellett tartja.
      meg azért LC sem véletlenül lett első szintű a fiatal kora ellenére.

      Delete
    4. Mondjuk én azért egy árnyaltabb Raszputyint is elvártam volna Chance-tól, sajnálom, de egyik kedvenc történelmi kutyaütőm. A másik meg, hogy a második kötetben másképp meséli, hogy került L-C. alá, szóval Tomast szerintem Chance alól kellene kiszabadítani először is :p

      Delete
  2. Jah, ha majd Dorina Basarbot olvasok, akkor kénytelen leszek megbarátkozni vele, de pl az első rész újraolvasásából eléggé az jött le, hogy megy a hatalmi harc, de legalábbis Tomas 10 körömmel ellenáll, és persze h nem tetszik ez Louis Cesarnak.
    Egyébként el kell olvasni a Tomas novellát, történik ott egy érdekes dolog, ami kérdéseket vet fel....

    ReplyDelete
  3. Titti, egyelőre inkább nem olvasom végig, mert még a 3. kötet elején rostokolok, és minél szűzebben akarom olvasni, de szeretném, ha tudnád, hogy nem vagy vele egyedül, hogy Tomasnak több járna =) Jó, nehéz választani Pritkin és Tomas közt, de Pritkin nekem inkább barátként meg bajtársként jön szóba, pasiként azért nem :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeaaaah, pacsi:)
      Első két könyvre spoileres a bejegyzés szerintem, de a harmadik végén már biztonsággal olvashatod.
      Majd alakulni fog az a Pritkin dolog, mert már én a fél vesémet odaadnám Pritkinért, Tomas, meg ugye a 4-5-ben már nincs benne sajnos, és csak egy sumák vámpír.
      Majd csinálok nekünk egy team tomas jelvényt:D

      Delete
  4. nincs írói vénám, meg annyira elalélva sem vagyok a sorozattól, de ha elsummantja Tomast, kellene egy alternatív fanfic mégiscsak, helyreütni ezt a hibácskát =)
    mondjuk kilenc kötet, érted, még feltörhet újra, mint a talajvíz... =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MI azt prognosztizáljuk Grettyvel, hogy felbukkan még. Plusz a Dorina regényekben is lehet h benne van többet, ezt nem tudom, mert ugye ott Louis Cesar a főkolompos, és mint ilyen ugráltathatja Tomast.

      Delete
  5. Most bevallom, először nem értettem, miért akarsz te Tomas posztot, mert hát Tomas...most komolyan? Annyira nem tudta felhívni a figyelmem ez a hapsi, ráadásul még vámpír is, meg hosszú hajú... De most hogy végre volt időm végig olvasni a bejegyzést, igazad van. Elég szívás az élete :) ,úgyhogy kezdek kicsit rokonszenvezni vele. Na de hát akkor is... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Na, emlékezz erre, ha majd újból felbukkan, és elhappolja a hadmágus elől a lányt:)
      OKé, ilyen nem lesz, mert lehetetlen, de azért jó szöveg volt ;))) :D

      Delete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang