Friday, January 25, 2013

Csak erős idegzetűeknek: így néznek ki napjaink népszerű írói

Ez az egész bolondság egy nagyon jó történettel kezdődött, mint minden más általában. A szél nevét olvastam, és annyira frenetikus az egész, hogy egyelőre nincsenek rá szavaim. Kíváncsi lettem, hogy néz ki Patrick Rothfuss, az író, milyen ábrázata lehet egy olyan embernek, aki képes egy ilyen szintű 800+ oldalas csodát összehozni? Azt hittem, mindenre fel vagyok készülve - legfőképpen egy szőke vörös hajú, szúrós tekintetű jópasira - és amit helyette kaptam.... OMG! Leírhatatlanul hubazzeghogynézezki feje van a fickónak, komolyan, nézzétek meg lejjebb. Annyira megdöbbentem, nem hittem el. Na és ezután vérszemet kaptam, elkezdtem ráguglizni a kedvenc íróimra, aztán a manapság népszerű írókra is, és be kell valljam, totál elképedtem, mert ennyi kevéssé mutatós embert én már régen láttam. Tudom, hogy főbenjáró bunkóság másokat a külsejük alapján megítélni, hát még cikizni, persze ettől még mindenki csinálja...ami nem mentség.
Szóval most itt egy tényfeltáró poszt következik a bestseller listák élén tanyázó írók fotóival, néhol szemétkedő (esetleg kedves) megjegyzésekkel tarkítva. Akinek ez ízléstelen, ne olvassa tovább, megértem.


Az írónők között, különösen a dugós-vámpíros-romatikus szekcióban, van egy jó pár extrém elhízott vagy/és rémisztő arcberendezésű hölgyemény, pedig én mindig szépnek fittnek és fiatalnak képzeltem őket, biztos azért, mert a könyveikben alapkövetelményként szerepel a szépség és a kellem,a félisten hímekről már nem is szólva. A legdurvább kétség kívül Charlaine Harris és Cassandra Claire, velük kisgyerekeket lehetne riogatni, de Karen Rose se kutya. Remélem hamarosan sikerült túltenni magam a képek miatti sokkhatáson. 

Azonban nem csak csalódások értek, az egyik kedvencem lett Gail Carriger, aki ugyan nem szép, de egy igazi jelenség, egyedi és bolondos, pont ilyennek képzelem Alexiát is, gyanúsan magáról mintázta az írónő. Ezek a steampunk kosztümök mesések, szívesen felpróbálnék egyet én is:)
Aztán természetesen vannak kedves kis manóarcú (Maggie Stiefvater, Lauren Kate, Lauren Olivier, Alice Hoffmann) és szép írőnők (Kresley Cole, Cecelia Arhen, Genna Showalter) is, és pár furcsán különleges (Anna Galvada, Audrey Niffenegger) is. Sőt, kettőről csak most derült ki számomra, hogy nem férfi, hanem minden jel szerint nő (Rob Thurman, Robin Hobb).
Az életkort is sokszor nagyon rosszul lőttem be, például Janet Evanovich, Kelley Armstrong sokkal öregebb mint gondolta, Sophie Kinsella pedig fiatalabb és szendén csábítóbb...
Aztán kiderült, hogy Kendra Blake valójában Kendare Blake és ázsiai származású, valamint Susan Elizabeth Phillips totál hasonlít egy kolléganőmre.

Férfi fronton talán a legrosszabb a helyzet, a jó írókat tényleg nem iparművész csinálta. Ez alól talán csak Dan Wellsh és Joe Abercrombie a kivétel.
Kedvenceim még a kedves öreg mukik Peter S. Beagle és Paulo Coelho, akitől valószínűleg sosem fogok olvasni semmit.

Külön kiemeltem egy "sorozatgyilkosokra hajazó" szekciót, ha jobban megnézem, talán Mark Lawrence is társulhatna a többiek mellé, minden estre elszomorít, hogy nagy kedvencem, David Gemmell elől elbujdokolnék ha szembe jönne velem az utcán.

Kezdődjön az írómusta!
Katt a képekre, és kijönnek nagyobban.
Stipistop Joe!Dan-t pedig Grettynek stoppoltam:))












Az ember tudat alatt vonzódik az általa szépnek talált emberekhez, ez ellen sokat nem lehet tenni. Aki tiltakozik eme tény ellen, az nézzen magába, és képzelje el, hogy ha például könyvredelését egy irtó helyes srác kézbesíti ki és komplikáció adódik hogy reagál, és mi lesz a verdikt, ha egy számára antipatikus futárral kerül szembe...
Még szerencse, hogy könyveket nem az írók külseje alapján választok, mert sok sok remek olvasmányról maradtam volna le.:)

Van olyan író akit teljesen másképp képzeltetek el?

40 megjegyzés:

  1. Abercrombie naggyon jó.
    Lukjanyenko meg aranyos.:D
    a romantikus írókról azért nagy általánosságban levonható bizonyos következtetés, de azt most inkább nem írom le, szerencsére van pár kivétel: Ward és Cole, Cole kifejezetten szép.
    Darren Shan tisztára hajdú péter.:D
    viszont Rothfuss nagyon érdekes fazonnak tűnik.
    és Marissa Meyer tényleg cuki.:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aaa, Hajdú Péter!Ott ültem Shan felett, hogy honnan olyan ismerős...

      Nem minden kövér ember csúnya, de pár írónő büntet rendesen, pedig igyekeztem nem a genyó képeket összeszedni (nah, lehet néhol nem volt bennem túl nagy a lendület:D)

      Meg voltam győződve róla pl h Kelley Armstrong huszonéves csitri, pedig inkább családanya. Furi dolog ez, én mindenkit szépnek képzelek akit még nem láttam.

      Delete
    2. igen, érdekes módon én is mindig inkább szépnek látom az írókat, hát pedig jaj. Erikson volt nekem nagy döbbenet ( http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/84/Steven_Erikson_reading_a_book.jpg/220px-Steven_Erikson_reading_a_book.jpg ), egyszerűen ránézésre ki nem bírnék nézni ebből a fickóból egy ilyen regényfolyamot.

      ja, és lehet, hogy kicsit elfogult vagyok, de sylvia day nekem nagyon szimpi, még ha nem is nevezhető klasszikusan szépnek. valahogy más a tekintete, mint a többi romantische írónak.

      Delete
    3. Sylvia Day, hát nem tudom, nézd meg itt pl http://3.bp.blogspot.com/_qczdhHkqeyk/TUDuCbDa_BI/AAAAAAAADbE/jF8ilMydn0k/s1600/sylvia+day.jpg
      Nekem nem szimpi.

      Gail Carrigerről külön blogot lehetne vezetni:) Kérdés, hogy ő él a könyvei világában, vagy a könyvei az övében;)

      Delete
    4. aha, láttam day-nek ezt a képét, asszem, itt lett szimpi.:D

      aki még eszembe jutott, az Gabaldon, ő asszem, lemaradt. na, ő nagyon passzol a bennem élő képhez.

      Delete
    5. Sokan lemaradtak, mert már egy hete keresem, vágom és passzintom a képeket, és valahol megálljt kellett szabni:) Viszont Gabaldon kellemes meglepetés, nem egy tipikus szépség, de nekem tetszik, olyan megbízhatónak tűnik.

      Delete
  2. ja, és Gail Carriger egy fogalom.

    ReplyDelete
  3. Imádlak a stoppért! Képzeld, mikor az elrablását terveztem, találtam egy modell srácot is Dan Wells névvel. Ő az: http://a2.ec-images.myspacecdn.com/images02/29/3d9443487120421d874087c9c3e03a4b/l.jpg
    Szóval azt hiszem, a világ összes Dan Wells nevű fickóját ezennel stoppolom. ;)
    Egyébként kihagytad Magnasont, aki szerintem atom jó pasi! (Kéretik idegondolni millió hangosa fansikolyt, és egy csomó alélt sóhajtást!)

    Amúgy van rá némi befektetni való pénzem, hogy Kresley Cole se olyan mai csirke már, mint ahogy a photoshop által ránctalanított-gyanús képén látszik, Moningról meg csodálom, hogy nem nagyobb képet tettél be. Nem akartad hangsúlyozni az enyhén szólva is kiéltnek ható arcát? (Sajnálom, akárhányszor meglátom, mindig ez az első, ami beugrok róla. Főleg, ha a saját maga által közzétett partiképeit látom.)
    Nora Robertsnek van még egy feje, Charlaine Harris viszont még engem is megijesztene, nem csak a gyerekeket. :D

    Sylvia Day-t viszont veled ellentétben csipázom. Szerintem lehet valami indián beütése.
    Kendare Blake esetében meg hol láttad, hogy Kendera az eredeti neve? Nekem már a Kendare is elég különleges volt. :) És Anna Guirre Ann Aguirre akart lenni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ó, a Lovestaros fickó nekem nem jön be, sorry:(

      Btw annyi idióta nevű író van, ahogy most nézem (kb. 100adszorra!!) sikerült rosszul leírni párnak a nevét. De pl Kresley-t következetesen Kersley-nek írom/mondom:S

      Moninggal kíméletes akartam lenne, mert szeretem:D De amúgy igen, szétszabott képű szolicsirke, ám legalább nem egy elhízott malac, ilyen szempontból jól tartja magát, csak kár, hogy Barbie babára akar hasonlítani:)

      Kendare Blake nevét én olvastam mindig Kendrának, amitől azt hittem, hogy amerikai:) És szépen átkereszteltem egy még elbahottabb névre (tudok ha kell).

      Nora Robertről is keringenek elég éééérdekes fotók..khmm, de vele is rendes voltam:)

      Ahh, Ann Aguirre, igenXD

      Delete
    2. Látom a sokkoló képek közvetlenül a gépelés központodra mentek akkor. :D
      Egyébként nem is kell, hogy bejöjjön Magnason, hiszen ő is stoppolva van egy jó ideje. :P :D

      Delete
  4. most komolyan, Abercrombie csak nekem jön be ennyire nagyon?:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Csak nektek. :D
      Kicsit utána jártam én is, és nekem eléggé kopasznak tűnik, amikor nem szexire van épp beállítva.

      Delete
    2. Hát,a legtöbb nő is sokkal rosszabbul néz ki smink, frizura és pepecs nélkül, így a férfiaknak is ér egy kis sexy pozőrködés:)
      Jobban belegondolva szemét dolog valakit 1-2 kép alapján megítélni, ha összetennénk a rólam készült legjobb és legrosszabb fotót, azt se hinné el senki, hogy ugyan az az ember van rajta..

      Delete
    3. Persze, hogy megérdemlik a pozőrködést! Egy percig nem vitatom tőlük, ám, míg nőknél nem érdekel az ilyesmi, pasiknál nem adom olyan könnyen a rajongásom beállított képek után. Ez alól persze Pettyfer kivétel, de hát őt elköltségelem szabályerősítőnek. ;)

      Delete
  5. Beírtam a keresőbe, hogy Abercrombie és hümm... Gretty, te ezt láttad? :D

    Titti, nagy gratula a posztért, nagyon sokat melózhattál vele, én nagyon sok emberkét nem ismertem eddig.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Melyikre gondolsz? Én mindig úgy csekkolok, hogy a legjobb és a legrosszabb képet keresem, és abból végkövetkeztetek. ÉS leakadtam ennél a képnél: http://b.vimeocdn.com/ts/948/103/94810306_640.jpg Itt nagyon nem!
      De fenntartom a lehetőségét, hogy élőben azért a kisugárzásával (ha van neki), le tudna venni a lábamról. :D

      Addig meg marad Magnason.

      Delete
    2. Én meg csak beírtam a google-be, hogy Abercrombie és egy csomó félmeztelen pasi jött ki :D

      Delete
    3. Ezért már érdemes volt ma felkelnem:)))

      Delete
    4. Úgy látszik, hogy a Google szerint az én egyéni keresési preferenciáim alapján nem érdemlek félmeztelen Abercrombie-t. Egy csomó könyvborító jött fel, meg néhány kép.
      De, most megláttam ezt is. Itt azért cukker. ;) http://fantasy-faction.com/images/JoeAbercrombieTheHeroes3.jpg

      Delete
  6. Vá, tök jó ez a poszt!:) Nagyobban jobb lenne megnézni őket, lehet majd Pupp gépéről is benézek:)

    ReplyDelete
  7. Brent Weekst pont így képzeltem, de legalább ilyesmire.
    Anne McCaffrey-ről nem is tettél be képet...pedig ő sem volt szép.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi:)
      Tudatosan csak élő írókról tettem be képeket, tudod, halottakról jót vagy semmit:)
      Átküldöm neked nagyobban a fotókat ha szeretnéd, de itt is meg lehet nagyítani, ha ráklikkelsz, és utána mondod neki h view image + nagyítás.

      Delete
  8. Én Lian Hearn-ről is sokáig azt hittem, hogy férfi (Otoriak története sorozat) :)
    http://www.lianhearn.com/lianhearn_htmlsite/images/kinok_1.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. őt nem ismerem. Talán mert a Lian majdnem Liam ami férfinév? Néhol annyira nehéz eldönteni a név alapján....

      Delete
    2. Igen, szerintem is a Liam név miatt. :)
      Pedig jó kis sorozat! A párom villámgyorsan kiolvasta mind. :)
      Én az elő két részt olvastam, a többit idő hiányában nem tettem, de azok nekem is nagyon tetszettek. :D
      Az első rész a Fülemülepadló: http://moly.hu/konyvek/lian-hearn-a-fulemulepadlo

      Delete
    3. Megvizslatom majd, köszi:)

      Delete
    4. Egyébként John Ajvide Lindqvist a Hívj be! írója is érdekes. De nem tudom eldönteni melyik kategória lehetne :))
      http://userserve-ak.last.fm/serve/_/55076285/John+Ajvide+Lindqvist.jpg

      Delete
    5. Vicces ez a kép:)))
      Ha megnézed, a többi fotón normális skandinávnak tűnik:) Már amennyire ez lehetséges;)

      Delete
    6. Igen, ezért nem tudom eldönteni. Vannak olyan képei, amin még őrültebbnek néz ki, az újabbakon viszont a "normális skandináv" kinézete van :)

      Delete
  9. nagyon jó poszt!
    Én most ünneprontó leszek, de engem ezzel a Gail Carrigerrel ki lehetne üldözni a világból. brrr.
    Viszont érdemes egy pillantást vetni Max Brooksra is, a Zombiháború írójára szerintem :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszönöm!

      Hű, Max Brooks ha mosolyog.....
      Már most érzem,hogy érik egy hiánypótlás ehhez a poszthoz;)
      http://images.fastcompany.com/upload/max-brooks.jpg
      http://wac.450f.edgecastcdn.net/80450F/103gbfrocks.com/files/2012/10/max-brooks.jpg

      For the Horde!!!:) :
      https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS9r91t75QPQvK_JNwHjG9FLyfhUpTAdUD5VDllVxdDu8qrnPGg

      Gail Carriger stílusa vagy feje bosszant?:)

      Delete
    2. inkább a stílusa, de a feje nagyon illik hozzá - a kettő együtt gyilkos :D

      Delete
    3. Mehehe:D Van benne valami,csak nekem ez tetszik:D

      Delete
  10. Ú, hát ez nagyon durva, Rob Thurmanről én is azt hittem, hogy férfi. XD Most ezen vagyok megdöbbenve a legjobban. Meg nagyon vicces, hogy ezeknek a paranormál-romantikus könyveknek az írói mennyire nem a férfi vágyálom kategóriában vannak. :D Talán tényleg vágykiteljesítés nekik az írás, mint ahogy néhány olvasónak az ilyen könyvek olvasása. Amúgy én már jó pár íróról tudtam, hogy néz ki, mert a könyvek egy részének a belső borítóján van fotó is. Cristopher Paloiniről mondjuk olyan képet láttam, amin max. 18 éves... de ő se lett fiatalabb. :D

    ReplyDelete
  11. Érdemes egy pillantást vetni A Kör skandináv szerzőpárosára, Mats Strandbergre és Sara B. Elfgrenre. :) Ők határozottan a cuki kategória szerintem (bár próbálnak ijesztő képeket csinálni róluk :D)
    pl.: http://xn--ungdomsbker-ngb.no/sites/default/files/Mats%20Strandberg.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hú, milyen kék szeműek:)Nagyon szimpatikusak, ami nem is baj, mert már a polcon figyel A Kör, lassan olvasni is fogom:)

      Delete
  12. Bocsi, de David Mitchellhez rossz képet találtál. Aki a te kollázsodban szerepel, egy névrokon, de nem az író. Ő az író David Mitchell: http://www.thousandautumns.com/

    ReplyDelete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang