Thursday, September 05, 2013

moly, modik, marspicsába...

Nem csak Nima kapott szívhez szóló szerelmes üzenetet a Molytól, hanem én is.

Kedves @Titti,
Sajnálattal láttuk, hogy komoly problémáid vannak a Mollyal, mégsem keresel meg minket, hogy segítsünk, inkább szítod az indulatokat a Moly ellen. A Moly egy közösség, és a destruktív szembefordulásod azt jelzi számunkra, hogy nem akarsz ennek a közösségnek a tagja lenni.
Mivel ennek ellenére mégsem törölted a profilodat, mi fogjuk ezt elvégezni helyetted. A mai naptól számítva még 3 napig biztosítunk lehetőséget számodra, hogy lementhesd az oldalról a generált tartalmaidat.
Ha mégis szeretnéd megbeszélni velünk a sérelmeidet, kérlek, írj nekünk az Üzenet a Molynak oldalon keresztül. Örülnénk, ha kiderülne, hogy megoldható a problémád.
Előrebocsátom, hogy sem a Közösségi irányelveken, sem a moderáción nem kívánunk változtatni, ezért ha ezek nem elfogadhatóak számodra, akkor sajnos nincs miről beszélnünk.
Üdvözlettel,
[XX]

moly.hu


Nem te vagy a hülye, ha nem érted miről is van szó. Nekem is csak sanda sejtéseim lehetnek.
Múlt héten történt, hogy kedves blogger barátném, Nima, figyelmeztetve lett egy ártatlan mondatáért, mely állítólag sértett néhány felhasználót. Ha többet szeretnél erről megtudni, itt nézhetsz utána a történéseknek.
Feltételezem, hogy az lehet a problémája a modiknak, hogy kommenteltem ehhez a bejegyzéshez, és nem értettem egyet az eljárással. Megjegyzem, az, hogy van véleményem egy témában távolról sem egyenértékű azzal, amit ők írnak a levélben. Én nem bujtogatok a moly ellen, nem mondtam senkinek, hogy ez egy szar oldal, jobban jársz ha törlöd magad.
Szeretném még egyszer kiemelni, hogy a vélemény, ellenvélemény, nem jelent hangulat szítást. Jól is néznénk ki, minden vita parasztfelkeléssel végződne.

Egyéb iránt van problémám a mollyal, nem is új keletű, már nagyon régóta nem lehet ott szabadon véleményt nyilvánítani, érdemes vitát folytatni, mert a moly egy "békés közösség". A moly sosem állt konstruktívan a problémához, simán a szent közösségi irányelvekre hivatkoztak minduntalan, aztán a dolog le van rendezve. Tulajdonképpen én ezt tudomásul vettem, ezért jó ideje nem is vagyok aktív tag.

Nem tudom mit gondoltak, amikor szélnek eresztették a fenti levelet. Hogy vissza fogom könyörögni magam, örülök, hogy maradhatok, és befogom a pofám, ha már ők ennyire rendesek voltak velem?
Hát innen üzenem, hogy bekaphatjátok! Nem akarok, egy olyan közösség tagja lenni, akinek a "vezetői" így gondolkodnak, nem érdemelnek meg engem!



Az utolsó szó jogán:
Nima
Gretty
Zenka
Szeee

37 megjegyzés:

  1. Velős :D
    De én sem írhattam volna szebben:)

    ReplyDelete
  2. engem felháborít, hogy bárkit is miattam szankcionálnak. lehet, hogy arra ment ki a dolog, hogy most mindenki rám haragudjon, aki ilyen levelet kapott, úgyhogy szerintem is bekaphatják.:>

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ez a taktika nem nagyon jött be, sőt inkább fonákja lett. Pl engem magasról nem érdeklenek a hülyeségeik, de ezen bepöccentem.

      Delete
    2. Ugye igazából csak találgatni tudunk, mert követeltem magyarázatot tőlük, de még nem született válasz a részükről.

      Szerintem most ez egy olyan akció volt, hogy leszüretelik a problémaokozó nagypofájú húzó embereket, akik tüskék a szemükben. Bár, mondjuk ez a leírás rám pont nem illik.

      Csak rábaszás, mert visszájára sül el a dolog, itt rád senki sem haragszik - sőt! - de ezt már láthatták volna korábban is. Saját maguk alatt vágják a fát, ez bad repu nekik...

      Delete
    3. Nekem most pl ez jár a fejemben: http://www.youtube.com/watch?v=jBMD9eNlf8E
      :DD

      Delete
    4. fáziskéséssel idekeverdtem :)

      Nima, nekem eszembe se jutott, hogy miattad szankcionáltak, bár megértem a felháborodásod.
      jó ez a kép, Titti :D

      Delete
  3. Nem értem. Az egész jelenség előtt értetlenkedve toporgok. Most mi van? Értem én, hogy ők nem akarnak engedni, de ez a megoldás? Ha valaminek tulajdonosa van, nyilván ő az úr, de a felhasználók nélkül egy nagy semmi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. De miből nem akarnak engedni könyörgöm? Nagyon úgy néz ki hogy ez egy kiprovokált tisztogatás...
      70ezer felhasználóból ez a pár nem nagy ügy.

      Delete
  4. Egy ideje gondolkoztam azon, hogy regisztrálok a molyra, mert van néhány könyves blogger, akiket szívesen olvasok. Erre kitiltják őket... azt hiszem, ezzel a kérdés eldőlt.

    Ha jól gondolom, a moly arról szól(na), hogy az emberek véleményt cserélnek könyvekről és minden másról. De ha nem mondhatjátok el a véleményeteket, akkor valójában az oldal nem nyújtja azt a szolgáltatást, amire létrejött, azaz teljesen felesleges...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hát körülbelül. Lehet eszmét cserélni a Twilightról, meg sok fikcióról, de semmi komolyabbról, ami ne adj isten mások érzelmeit sértheti...

      Delete
    2. Pretty Witch, nem tudom, hogy ki vagy, de bírlak! ;)

      Delete
    3. naná, hogy bírod, az én barátnőm;))

      Delete
    4. Köszi, Gretty, én még csak mostanában kezdtelek olvasni, de te is bejössz :)

      Titti: az az ominózus komment csak egy nagyon álszent, bigott, vaskalapos (a többi jelzőt képzeljétek hozzá) valaki számára fájhatott, de neki nagyon...

      Delete
    5. Idő közben kiderülnek itt a dolgok, és úgy néz ki 5 személy kapott kitiltást, de nem tudjuk megállapítani, hogy milyen logika alapján. Mert Nimán kívül, vagy kb 10 embert tesznek ki, vagy egyet sem.

      Szóval szerintem az a komment senkinek sem fájt, csak ürügy volt, aminek beugrottunk. Nem bánom....

      Delete
  5. én pedig nem értem-még mindig, hogy az ember a saját blogjában miért nem írhat, amit szeretne?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem te vagy az egyetlen:)
      Ráadásul én úgy gondolom, hogy 4 évnyi balhémentes tagság után, ha moly felületen is írtam valami olyat, ami szúrja az illetékesek szemét, akkor szólítson fel a hozzászólás törlésére.
      Kitörölni egy ilyenért egy felhasználó?Nonszensz!
      Mostanra különben tudjuk, hogy 5-en kaptunk törlést, Nima, Zenka, Gretty, Szeee és én. Nem kívánom, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, de a többiekkel mi a helyzet? Gyanús, hogy végre adódott az alkalom, hogy kirakjanak mind az ötünket, és kapva kaptak rajta.

      Delete
    2. minden hatóság előbb figyelmeztetést küld... MINDEN.
      De tényleg, ez az ötösfogat lett volna a bomlasztója a molynak?!

      Delete
    3. Igen, mi öten, képesek lettünk volna megmérgezni 70ezer (vagy akármennyit) felhasználót, a szemét szólásszabadságot pártoló,elavult nézeteinkkel...
      Ugyan már kérem...:)

      Delete
  6. Kedves Mindenki! Aki tisztelegni akar, az ennél a karcnál tudja megtenni legyünk minél többen:

    http://moly.hu/karcok/263837

    Ha nem féltek mint én és a többiek akkor kedvenceljétek be, és hozzászólásba szúrjátok be azt a mozgóképet amit eddig mindenki. Nem hagyjuk magunkat észrevétlenül :)))

    Anaria, the girl on fire helyettese :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Köszi Anaria, meg vagyok hatódva:)
      Olyan emberek álltak mellénk, hogy nem is gondoltam volna...

      Delete
    2. És vannak akik még csak most tudják meg. :) ...

      Delete
    3. És vannak olyanok, akik hangot adtak nem tetszésüknek, és már be is korlátozták a profiljukat...

      Delete
    4. Nem hittem, hogy a korábbitól is jobban meg tudok döbbenni... tévedtem.

      Delete
    5. Megmondhatom, hogy mi is csak pislogunk.
      Törölték a karcot ahol Ketket mondta Pöfivonatnak, hogy mi a helyzet, majd ezzel a lendülettel kapott 2 hét tiltást. Semmi figyelmeztetés, semmi kecmec, megszegik a saját szabályaikat.
      Komolyan, jól mondta Gretty, tiszta 1984....
      A nap végére hány felhasználó marad a molyon?

      Delete
    6. Jó kis botrány lett, jól ássák maguk alatt a talajt, mitnemondjak...
      a témához kapcsolódó - nem rasszista, nem gyűlölködő, nem sértő, nem trágár, semmilyen! - karcokat szinte azonnal likvidálták. :)
      Annyira, de annyira örülök, hogy nemrég olvastam az 1984-et.

      Delete
  7. Ugyanannyi, csak a kitiltottak helyett generálnak újakat, mert hát a létszám kell a támogatókhoz.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oké, átfogalmazom: hány blogger marad a nap végére?

      Delete
  8. már a levelelmet is megkaptam....

    Kedves @Ketket!

    A molyos tagságoddal összeférhetetlen, hogy olyanokat írj, hogy „a moly bekaphatja”, és olyanoktól terjessz rágalmazó blogbejegyzéseket, akik nyíltan kijelentették, hogy ártani akarnak a Molynak. Kérünk, hogy döntsd el, szeretnél-e a Moly közösségének tagja lenni, vagy sem.

    Hát én meg visszirtam hogy ezek után nem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Csak azt szeretném tudni, melyik "terjesztett" blogbejegyzés volt rágalmazó.

      Egyébként meg: a moly bekaphatja! Ja, hogy engem nem lehet kitiltani, mert nem vagyok tag? Mi lesz, megkeresnek majd egy sötét utcában?

      Delete
    2. Te és a terjesztés???Rágalmazó blogbejegyzések? Hol????? Ilyen sehol nem volt, ezek keverik a tényeket a fejükben kialakult fikcióval...

      Mondanám, hogy sajnálom, de nem...

      Delete
    3. Boszi, hehe, jobbat tudok, mennek és kiköttetik nálatok az internetet:D

      Delete
    4. Pretty Witch, jön érted a fekete autó! :)

      Delete
    5. Titti, IP címet is lenyomoznak? Anyámék hogy meg fognak lepődni, mert épp itthon vagyok :)

      Delete
  9. Meg vagyok döbbenve. Hallottam már másoktól, hogy egy-két moderátor visszaél a hatalmával, én eddig ezt nem tapasztaltam szerencsére, úgyhogy annyira nem érdekelt a dolog. DE EZ??? A kedvenc bloggerjeimet tüntették el egy suhintással. Ők tudják: maguk alatt vágják a fát.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azt hiszem az ügy mostanra önálló lábra állt, és túlnőtte magát. Azaz sokkal többen tudták meg a dolgot, mint az egyeseknek kényelmes lett volna ahhoz, hogy a szőnyeg alá lehessen söpörni..
      Mindegy is:)A moly után is van élet, itt vannak a blogok, és amúgy annyi kedves szót, támogatást kaptunk tegnap és ma is, igazán fantasztikus ez a kis közösség!
      Macooka, ha a blogjainkra visszajársz, akkor nem tüntettek el minket, itt vagyunk, és azt írunk le a saját portánkon amit csak akarunk:) és szívesen látunk mindenkit, aki ugyan ezt tenné, legalábbis én 120%-osan:)nem lesz senki kitiltva;)

      Delete
  10. Gyerekek csak jöttem jelezni, hogy engem is korlátoztak két hétre:D Ami azért vicces mert nekem két KÉPES karcom volt és PRIVÁT levelezésem, és mégis. Szóval levélben sem lehet titkotok és ha nem szólaltok meg akkor is korlátozhatnak csak mert úgy gondolják.

    ReplyDelete

 

Olvastár Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang